instagram
 
instagram

Privreda

Održan još jedan Sajam zapošljavanja

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 12. april 2024. • 12:38 •

Održan još jedan Sajam zapošljavanja

U prostorijama subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje organizovan je još jedan Sajam zapošljavanja, prvi u ovoj godini. Interesovanje nezaposlenih  i onih koji traže promenu zanimanja bilo je izuzetno veliko, a na licu mesta su imali priliku da konkurišu kod 27 poslodavaca, za neko od oko 400 ponuđenih radnih mesta.

Evidencija Nacionalne službe za zapošljavanje pokazuje da je u Subotici trenutno oko 6.200 nezaposlenih lica. U potrazi za zaposlenjem njih nekoliko stotina danas se uputilo u filijalu u Jovana Mikića. Oni sa kojima smo razgovarali kažu nam da su spremni i da promene struku ukoliko nema potražnje  za njihovim zanimanjem.

„Nisam dugo bez posla, radio sam kao obućar, pa sam došao da vidim da li ima nešto. Bilo gde, samo da  mi odgovara posao “ – kaže Dragan Kosanović, dok Ildiko Kovač dodaje – „Bez posla sam izvesno vreme, verujem da ću dobiti sada posao. Po struci sam krojač konfekcionar.“

Na Sajmu je učešće uzelo 27 poslodavaca, među kojima i nedavno osnovana firma „Varga vodovod i grejanje“. Kažu, kod radnika pre svega traže volju za radom, a ostalo sve može da se nauči.

„Trenutno šestoro radnika primamo u radni odnos, od kojih su dvojica električara, dvojica montera solarnih sistema i dvojica montera klima uređaja. Prvi put smo na Sajmu, firma je inače jako mlada, svega šest meseci smo na tržištu. Prvi utisak je da je veoma teško naći kvalitetnu radnu snagu“ – navodi vlasnik firme Laslo Varga.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje napominju da je Sajam odlična prilika da se nezaposlena lica u neposrednom kontaktu predstave poslodavcima, predaju radnu biografiju i da se na licu mesta dogovore o uslovima za zapošljavanje.

„Ono što je iskazano kao potreba su kao i svake godine operateri u proizvodnji, bravari, električari, trgovci, administrativni radnici, mašinska i elektro struka u srednjem i visokom obrazovanju, radnici u kol centru, zatim kako kreću sezonski radovi traže se građevinski radnici i radnici u ugostiteljstvu, konobari, kuvari, barmeni, traženi su i agenti osiguranja, tako da imamo zaista širok spektar obrazovnih profila“ – istakla je v.d. direktora filijale, Verica Vujadinović.

Sajam su posetili i učenici završnih razreda četiri subotičke srednje škole.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena