instagram
 
instagram

Sport

Sportska oprema za pionire „Bikova” i „Udarnika”

RTV Subotica • Silvia Martinović • 5. decembar 2023. • 10:16 •

Sportska oprema za pionire „Bikova” i „Udarnika”

Fudbalski klubovi „Bikovo“ iz Bikova i „Udarnik“ iz Višnjevca dobili su donaciju u vidu sportske opreme. Državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posetili su najmlađe fudbalere ovih klubova.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ pioniri Fudbalskog kluba „Bikovo“ vredno rade i tokom zime. Oni od novembra do kraja marta putuju iz svog sela do Subotice, da bi u fiskulturnoj sali ove obrazovne ustanove održali svoje treninge. Tamo ih je posetio i bivši košarkaš, državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj, koji im je predao nove dresove, uz napomenu da očekuje da ih što pre pocepaju u igri.

- Želimo da pokažemo da za nas nema velikih i malih klubova, da su nam svi klubovi podjednako bitni, i da velike infrastrukturne projekte kojima smo svedoci svih ovih dana i nedelja, od otvaranja tri stadiona do izgradnje trenažnog centra za odbojkaše, pored tih projekata nama je cilj da svako dete motivišemo da se bavi sportom, da na tom njegovom putu budemo maksimalna podrška, i u tom cilju je i ova simbolična donacija sportske opreme kako bi u njihovim daljim karijerama imali što bolje uslove za bavljenje sportom. Želeo bih da istaknem da mi je želja da jedan od ovih momaka i devojaka koji danas treniraju na ovom terenu, sutra bude neki novi reprezentativac kojima ćemo svi zajedno biti ponosni.

Gradonačelnik Stevan Bakić je istakao kako lokalna samouprava vodi računa i o ravnomernom razvoju svih sportskih kolektiva, pa su samo u poslednjih nekoliko nedelja dodelili sportsku opremu fudbalskim klubovima iz Bajmoka, Đurđina, Kelebije, Palića, Male Bosne, Tavankuta i Novog Žednika.

- Ono što moram posebno da naglasim je da Subotica ima dva superligaša: mušku i žensku fudbalsku ekipu. Fudbalerke Spartaka, naše ’golubice’ su 14 puta su osvojile titulu prvaka Srbije, dok je FK Spartak izuzetno stabilan superligaš i trenutno jedan od  kandidata za plej-of tekuće fudbalske sezone.

Posle ekipe iz Bikova, državni sekretar i gradonačelnik su posetili i Višnjevac, gde su takođe uručili donaciju Fudbalskom klubu „Udarnik“.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena