instagram
 
instagram

Sport

Kakav derbi u Subotici

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 6. januar 2024. • 08:37 •

Kakav derbi u Subotici

U sjajnoj košarkaškoj atmosferi, ali i vrlo vreloj zbog većeg dela navijača koji su imali šta da zamere sudijama, subotički Spartak je savladao novosadsku Vojvodinu sa 83:72 (28:19, 19:12, 16:21, 20:20). Najavljivani derbi je opravdao taj epitet, Golubovi su odbranili domaći teren, te najavljuju još žešću borbu za prvo mesto.

Kako je prolazilo vreme u prvoj četvrtini, tako je Spartak polako preuzimao primat. Domaće je krasila čvrsta odbrana koja donosi lakše poene, a efikasni su bili Radosavljević, Barna i Milisavljević. Mučili su se Golubovi sa defanzivnim skokom, kažnjavao je njihove propuste Ljubičić, ali je potom sjajan posao uradio Luka Cerovina koji pogađa trojku za 26:19.

Odbrane su bile u fokusu obe ekipe u drugoj četvrtini, bilo je i dosta grešaka u napadu, a posebno se mučio Spartak koji je za pet minuta upisao samo četiri poena. Ipak, finiš četvrtine donosi opet dobru igru Subotičana, koji su preko Sokolovića poveli sa 47:31.

U 23. minutu sudijska trojka isključuje trenera domaćih Vladimira Jovanovića, a krizu u Spartaku koristi Vojvodina koja preko Ljubičića i Savića stiže na samo koš zaostatka. Cvetković tada svojim iskustvom vodi Golubove, priključio mu se mladi Stepanović, a potom kapiten Barna vraća dvocifrenu razliku.

Banjac i Ljubičić pokušali su da vrate Novosađane u igru, van igre zbog pete lične morao je sa druge strane Cvetković, ali je Spartak – izdržao. Opet je Barna pogodio šta je trebalo, a Subotičani su umeli da kroz poslednje minute, „pod ručnom“, privedu meč kraju.

Spartak Office shoes: Cerovina 14, Cvetković 10, Milijašević, Stepanović 6, Kutlešić, Milisavljević 12, Radosavljević 6, Medarević, Bojić 11, Gordić, Sokolović 4, Barna 20.

Vojvodina MTS: Kaningem 12, Banjac 13, Nedeljkov, Ljubičić 14, Rakičević, Zagrađanin, Bumbić, Savić 7, Ivošev, Nikolić 13, Džonson 9, Vučetić 4.

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena