instagram
 
instagram

Sport

Veliki motiv za veliki ulog

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 11. maj 2024. • 08:03 •

Veliki motiv za veliki ulog

Pobeda košarkaša Spartaka u Novom Sadu, u prvom meču finala plej-ofa ABA2 lige, izborena pred 6.000 gledalaca (što je i rekord posete na jednom meču ABA2 lige), iako je samo od pola koša razlike, značajna je, ali u sistemu kada se nakon dve odigrane utakmice pobednik odlučuje zbrajanjem poena, nikako ne garantuje završni cilj.

Svesni su toga i treneri obe ekipe, kao što su i svesni da utakmice u kojima se može iskoristiti jedinstvena šansa donose drugačiju košarku.

Miloš Isakov Kovačević, trener Vojvodine MTS, istakao je kako je, prema očekivanjima, njegov tim odigrao tešku i čvrstu utakmicu:

– U početku smo bili stegnuti. Sredinom prve četvrtine, pa sve do kraja prvog poluvremena mi nismo bili mi. Veliki broj izgubljenih i ničijih lopti, do kojih je protivnik, uz malo sreće, a uz više želje, dolazio i odatle ulazio u ritam. Znali smo da ništa lepršavo danas neće biti. Odnos asistencija i izgubljenih lopti i kod jedne i kod druge ekipe je dosta loš, ali takva su finala. Ono što je nama potrebno je da uradimo dobru analizu i da na vreme krenemo da ličimo na sebe, kako bi mogli na izuzetno teškom terenu u Subotici, u poslednjem meču da probamo da napravimo još jedan mali podvig za nas. Važno je da izdržimo start meča – kazao je Kovačević.

Iako je njegov tim bio konstantno u prednosti, u nekim momentima su Golubovi imali i +13, Vladimir Jovanović, trener košarkaša Spartak Office shoesa, zadovoljan je rezultatom.

– Rezultat, međutim, ne predstavlja neku garanciju, to nije igra na jedan nula u partijama, nego na jedan nula u poenima tako da sledeću utakmicu krećemo ispočetka. Ovo je bila jedna čvrsta utakmica, u pojedinim trenucima ne baš tako učinkovita sa obe strane, ali to je bilo i za očekivati. Sličnu igru očekujem i na sledećem meču, jer veliki je ulog. Ovo su dva dobra tima, imaju kvalitetne sezone, i jedni i drugi igrači su jako motivisani i to se vidi.

Revanš meč je na programu u četvrtak, 16. maja, u Hali sportova u Subotici, sa početkom od 19 sati.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena