instagram
 
instagram

Sport

Četvrtak – košarkaški praznik

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 16. maj 2024. • 09:15 •

Četvrtak – košarkaški praznik

Subotica će danas biti u znaku košarke – ne slučajno. Danas je na programu revanš susret finala plej-ofa ABA2 lige, utakmica koja odlučuje o tome da li će Spartak ili Vojvodina naredne godine igrati prvi rang regionalnog takmičenja.

Ulog je veliki, a Golubovi se nalaze u dobrom ritmu. Prvi meč su dobili sa poenom razliku, što rezultatski i nije mnogo, ali je momentum sigurno na strani Subotičana koji imaju priliku da pred odavno rasprodatom Halom sportova, uprskos proširenim kapacitetima, naprave istorijski korak.

– Nema nešto novo reći o ekipi Vojvodine, dobro se poznajemo. U prošlom meču smo igrali dobro, bili u dobrom ritmu 34 minuta, a onda je usledio pad u igru. Minimalna razlika je, ipak, veoma dobar rezulat. U drugu utakmicu ulazimo maksimalno spremni, atmosfera i energija su na vrhuncu, svi željno očekujemo početak meča. Video sam da je Hala sportova odavno rasprodata, znači nam što so ljudi u Subotici prepoznali trenutak u kome se nalazimo – ističe Filip Barna, kapiten Subotičana, te poziva navijače da pomognu da se – „ispiše istorija“.

Vladimir Jovanović, trener Spartaka, ističe kako se dva dobra tima dobro poznaju, uz kontinuitet dobrih igara od početka do kraja sezone.

– Mi smo tačno tamo, što u sportu često nije slučaj, gde smo hteli da budemo – u četvrtak, 16. maja, u Hali sportova u Dudovoj šumi, u 19 sati, rešavamo svoju sudbinu. Što smo hteli – to smo i dobili. Drago mi je što se košarka vratila u Suboticu na jedan pravi način, oseća se neka euforija. Za vreme koje sam tu, što je kratko vreme, oseća se promena, ne samo na utakmicama, nego i dok šetate gradom. Svi zajedno moramo da se potrudimo da ovaj trenutak pretvorimo u nešto što će biti za ponos i što će dugo trajati – ističe Jovanović.

Utakmica počinje u 19 sati, ali iz KK Spartak Office shoes pozivaju publiku da bude na svojim mestima najkasnije u 18,40, dok Hala sportova otvara svoja vrata u 17,30 sati, kako bi se izbegle velike gužve pred početak meča.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena