instagram
 
instagram

Sport

Subotički đaci doneli 41 medalju sa sportskih igara Srbije

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 4. jun 2024. • 12:45 •

Subotički đaci doneli  41 medalju sa sportskih igara Srbije

Subotički učenici- sportisti okitili su se sa čak 41 medaljom na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije, što je apsolutni rekord do sada, poručuju iz Saveza za školski sport i pedagoge fizičke kulture Grada Subotice. Ukupno sedam škola uzelo je medalje u ekipnim sportovima, dok su ostale poneli u pojedinačnim sportovima.

Subotički đaci osvojili su 10 zlatnih, 16 srebrnih i 15 bronzanih medalja. Među njima je i gimnastičar Filip Kulić, učenik Gimnazije „Svetozar Marković“ koji je poneo zlatno odličje.

„Tu je bilo gimnastičara koji se i inače bave gimanstikom kao i ja, i konkurencija nije bila ni malo lako, a ja svoj uspeh vidim kao veoma lep,“ rekao je Filip.

Zlatom se okitio i džudista Aleksandar Štajnfeld, koji pohađa Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“.

Među onima koji su sa olimpijade doneli kući srebro je i atletičarka Dajana Bašić Palković, koja je trčala trku na 600 metara.

„Trka je bila teška, konkurencija je bila velika i uspela sam da se izborim za to druga mesto, mogla sam biti prva ali eto, nije bio taj dan,“ kaže Dajana.

Na školskoj olimpijadi učestvovalo je oko 6000 učenika iz cele Srbije, dok se iz Subotice plasiralo oko 200. Po rečima generalnog sekretara Saveza za školski sport, Radoslava Svirčeva, dobili su i pomoć lokalne samouprave, a po prvi put su nosili ruksake i majice po kojima su bili prepoznati.

„Izuzetno sam ponosan na sve naše učenike koji su dali sve od sebe i potrudili su se da stvarno Suboticu predstave kao evropski grad sporta za 2024. godinu i mislim da smo to opravdali,“ rekao je Svirčev.

Takmičenje učenika održano je u Novom Sadu od 24. do 30. maja.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena