instagram
 
instagram

Turizam

Akva park do početka turističke sezone?

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 8. decembar 2021. • 14:43 •

Akva park do početka turističke sezone?

Za završetak radova na Akva parku potrebno je još 504 miliona dinara, a nadležni se nadaju da će uspeti da obezbede sredstva kako bi investicija bila puštena u rad do 1.maja, odnosno do početka nove turističke sezone. Za jačanje turističkog potencijala Palića potrebno je rešiti i problem napuštenih objekata u Vikend naselju, za šta su potrebna dodatna sredstva, rečeno je prilikom posete ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić. Ona je zajedno sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine i gradskim rukovodstvom obišla završene i započete investicije na Paliću i najavila veća izdvajanja iz republičkog budžeta u narednom periodu.

Palić trenutno slovi za jednu od šest destinacija u Srbiji prve kategorije, na jačanju njegovog turističkog potencijala treba još da se radi, pre svega na rešavanju problema napuštenih i devastiranih zgrada Vikend naselja na samo pedesetak metara od obale jezera. Prema evidenciji takvih objekata je 380, a najveći kamen spoticanja su imovinsko-pravni odnosi.

Odgovarajući na pitanje novinara, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, izjavio je da je prema poslednjoj proceni za završetak Akva parka potrebno još 504 miliona dinara, te da postoji mogućnost da se aneksiranjem ugovora radovi nastave sa dosadašnjim izvođačem, te da novi tender nije neophodan.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je ove godine uložilo 22 miliona dinara u investicije na Paliću, što je nedovoljno za destinaciju prve kategorije, saglasna je ministarka Tatjana Matić, te je najavila značajnija izdvajanja od 2024.godine.

Ove godine na Paliću je realizovano nekoliko investicija, završen je Avantura park, kao i 61 parking mesto u Jožefa Hegediša.

Tekst je objavljen u okviru projekta Subotica – život, ljudi, događaji, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Grada Subotice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena