Zdravlje

U bolnici mirno, prognoze za leto povoljne

RTV Subotica • Marijana Tolimir • 23. maj 2022. • 12:57 •

U bolnici mirno, prognoze za leto povoljne

U poslednja dva meseca situacija u Opštoj bolnici je povoljna – po prvi put juče nisu imali ni jednog kovid pacijenta, dok je danas hospitalizovan jedan. Ipak, respiratorna ambulanta i dalje radi a iz ove ustanove veruju da će se ovakav trend zadržati i preko leta.

U crvenom delu bolnice je mirno, najčešće nemaju ni jednu hospitalizaciju tokom 24 sata, dok se dnevno obavi tri do deset pregleda u kovid respiratornoj ambulanti. Po rečima epidemiologa dr Gordane Krtinić već duže vremena nemaju pacijenata u Jedinici intenzivnog lečenja koji zahtevaju podršku respiratora, budući da je omikron i stelt omikron uglavnom davao lakše kliničke slike, dok su bolnično lečenje zahtevali pacijenti sa drugim hroničnim oboljenjima.

U bolnici ne očekuju dalji porast broja kovid pacijenata tokom letnjih meseci, dok će, kako navodi naša sagovornica situacija na jesen najviše zavisiti od ponašanja ljudi, kao i od toga da li će virus eventualno mutirati.

S druge strane, Opšta bolnica je već više od dva meseca u uobičajenom režimu rada, iseljena je čak i respiratorna ambulanta u jedan manji prostor, tako su sve ambulante otvorene i proširene, onoliko koliko kadrovske mogućnosti to dozvoljavaju.

 

Preporučujemo još …


Slušanost radija u Subotici

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 208896 bytes) in /home/vtv/public_html/vojvodjanski.com/contents/inclDailyNews.php on line 42