instagram
 
instagram

Zdravlje

Kovid pacijenti ne ostaju u Opštoj bolnici već se šalju u Mišeluk

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 8. jul 2022. • 10:15 •

Kovid pacijenti ne ostaju u Opštoj bolnici već se šalju u Mišeluk opšta bolnica subotica, dr larisa kujundžić, kovid respiratorna ambulanta, kovid, mišeluk

Iako i u Opštoj bolnici beleže blagi porast kovid pozitivnih pacijenata, epidemiološku situaciju ocenjuju kao stabilnu – prošle nedelje otkriveno je 22 nova slučaja, od ponedeljka do danas 14. Novina je da se u subotičkoj bolnici više ne zadržavaju pacijenti koji zahtevaju hospitalno lečenje, već se odlukom države, šalju u Specijalnu kovid bolnicu „Mišeluk“. Do sada je transportovano tri pacijenta, dok jedan čeka pozitivan PCR test kako bi bio prevezen na lečenje.

U Opštoj bolnici dnevno se pregleda od 10 do 17 pacijenata, što je blago povećanje u odnosu na prošlu nedelju, objašnjava dr Larisa Kujundžić, zamenica koordinatora Respiratorne ambulante. Povećao se i broj pozitivnih – dnevno se otkrije od jednog do šest slučajeva, a svi koji imaju težu kliničku sliku po najnovijem protokolu šalju se u Mišeluk, uz obavezan pozitivan PCR test, precizira dr Kujundžić. Od ove odluke izuzeti su jedino deca i trudnice koji će se i dalje lečiti u subotičkoj bolnici, ali do sada nije bilo takvih slučajeva.

I u ovom talasu, kao i u prethodnom, kliničke slike su nalik a prehladu, dok su upale pluća veoma retke, dodaje naša sagovornica.

Lekari apeluju na starije i imunokompromitovane pacijente da budu na oprezu i da nose maske u zatvorenim prostorijama, s obzirom da kod ovih pacijenta kovid može da izazove komplikacije.

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena