instagram
 
instagram

Zdravlje

„Zdrava majka-zdrava porodica” edukativne radionice od 24.novembra

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 21. novembar 2022. • 13:07 •

„Zdrava majka-zdrava porodica” edukativne radionice od  24.novembra

U okviru projekta „Zdrava majka – zdrava porodica”, koji za cilj ima poboljšanje informisanosti žena iz ruralnih područja o prevenciji raka dojke, kao i osnaživanje žena obolelih od karcinoma, realizovaće se edukativne radionice od 24.novembra.

Udruženje  „Jedna uz drugu” u saradnji sa Udruženjem „Kolibri za porodice” održaće edukativne radionice u Hajdukovu, Čantaviru, Kelebiji i Bajmoku, za žene koje su se susrele sa ovom dijagnozom raka dojke bilo kao pacijentkinje ili kao članice porodice obolelih, a biće otovorene za sve zainteresovane da se upoznaju sa načinima prevencije ove bolesti. Demonstracija pripreme zdravih obroka i sirovih kolača, ali i vežbe protiv osteoporoze i limfedema biće deo programa. Prva se održava u Hajdukovu 24.novembra sa početkom u 18 časova, a  sledeća u Čantaviru 2.decembra takođe u 18 časova. Sledeće godine u februaru i martu, radionice će biti održane  i u preostala dva  mesta.

Važno je da maligne bolesti ne budu  tabu tema, karcinom dojke ukoliko se otkrije na vreme u 90 odsto slučajeva je izlečiv, objašnjava   zamenica predsednice Udruženja „Jedna uz drugu”, Gabrijela Agošton.  Značaj edukacije ovog tipa u tome je  još već, a  takođe je važno da obolele žene imaju punu podršku, dodaje ona.

Kraj programa  označiće se zajedničkom edukativno  -  rekreativnom šetnjom u Subotici. Udruženje „Jedna uz drugu” u partnerstvu sa Udruženjem „Kolibri za porodice” sprovodi projekat,  a inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin