instagram
 
instagram

Sponzorisan sadržaj

Zdravlje

Na jedan klik do najboljih lekara

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 26. februar 2023. • 19:11 •

Na jedan klik do najboljih lekara

SPONZORISAN SADRŽAJ

Izbor lekara ili zdravstvene ustanove u kojoj ćete se lečiti nikada nije bio jednostavan proces. Pre samog odlaska kod lekara potrebno je detaljno se informisati o njihovom radu. Pri tome se možemo osloniti na naše bliske prijatelje ili članove porodice, ali se tu ipak radi o ograničenom broju ljudi.

Prema podacima sa sajta RFZO, liste čekanja su godinama unazad predstavljale veliki problem u srpskom zdravstvu. U nekim ustanovama u Srbiji, na ugradnju veštačkog kuka ili operaciju kolena se čeka i do deset godina, a pojedine kardiološke intervencije se zakazuju čak za 2024. godinu. Oko 70.000 ljudi u Srbiji se trenutno nalazi na nekoj listi čekanja. Iako je pandemija jedan od razloga za ovakvo stanje, nedostatak kadra i veliki broj obolelih stanovnika takođe igraju ulogu.

Kako biste izbegli ovakve neprijatne situacije, do lekara za sebe ćete najlakše doći pomoću sajta Hipokratija gde možete pronaći oko tri hiljade iskustava koja su podelili korisnici preko dve hiljade zdravstvenih ustanova u Srbiji. Sajt vam omogućava da u svega nekoliko klikova dođete upravo do one ustanove i onog lekara kod tražite. No, tu su i brojne druge mogućnosti koje ćemo vam predstaviti ovom prilikom.

Funkcionalnosti sajta

Sve što je potrebno jeste da na sajtu ukucate specijalizaciju koja vas zanima li naziv zdravstvene ustanove koju tražite. Korisnici mogu da filtriraju dobijene podatke po gradovima ili da ih sortiraju po prosečnoj oceni, rastuće ili opadajuće. Moguće je pogledati prosečnu ocenu, koja se izvodi na osnovu svih ocena pacijenata, ali i pojedinačne ocene koje pacijenti ostavljaju.

Takođe, korisnicima je omogućeno da vide najnovija iskustva pacijenata, bez obzira na ocenu koju su ostavili. Korisnici koji podele svoja iskustva o radu ustanova, daju detaljne ocene za različite aspekte usluge, uključujući kvalitet usluge, vreme čekanja, higijenu i cenu. Na ovaj način dobijate detaljan uvid u nečiji rad, odnosno aspekte usluge koji su dobri, ali i koji ne ispunjavaju u potpunosti očekivanja koja pacijenti imaju.

Sajt Hipokratija pored iskustva korisnicima nudi i brojne korisne informacije o zdravstvenim ustanovama i lekarima. Na profilu neke ustanove možete pronaći njen kontakt, adresu i mejl, što vam olakšava zakazivanje pregleda u izabranoj ustanovi. Korisnicima je omogućeno da preglede zakazuju i direktno putem sajta, odnosno da ustanovama pošalju zahtev za zakazivanje pregleda.

Opcije koje su u razvoju

Trenutno se na platformi Hipokratija testira veliki broj novih fukncionalnosti koje su trenutno u razvoju a koje će vrlo brzo biti dostupne svim korisnicima ove platforme. Pored profila zdravstvenih ustanova, pacijenti će imati priliku da uskoro pregledaju i profile lekara. Ukoliko ste, na primer, na televiziji videli nekog lekara kog kod biste želeli da zakažete pregled, uz pomoć profila na sajtu Hipokratija saznaćete sve što vas zanima.

Na jednom mestu ćete moći da pronađete sve relevantne informacije o ekspertizi lekara, oblastima u kojima su stručni, ali i da pogledate komentare pacijenata o njihovom radu. Tu će se, takođe nalaziti i informacije o radnom vremenu lekara ali i mogućnostima zakazivanja termina pregleda. Na taj način zdravstvene ustanove će moći da istaknu i bolje promovišu rad lekara.

Ustanove će uskoro na svojim profilima imati i bedževe koji će pomoći korisnicima da lakše dođu do onih lekara koji nude usluge koje ih zanimaju. Tako će korisnici moći na osnovu oznake da vide koje to ustanove rade sedam dana u nedelji ili pak imaju prosečnu ocenu korisnika veću od 4,5. Na ovaj način ćete veoma lako moći da videte i koje su ustanove najbolje u nekoj specijalizaciji, što vam može dodatno olakšati potragu za lekarima.

Planirane funkcionalnosti

Ovde se razvoj sajta Hipokratija ne završava jer su planirane i neke nove funkcionalnosti koje će dodatno unaprediti funkcionisanje sajta. Posetioci sajta će uskoro moći da dobijaju notifikacije o svim novim komentarima, reakcijama i promenama na sajtu. Ova opcija će omogućiti svim korisnicima da budu stalno informisani o svim aktuelnostima koje ih zanimaju, bez potrebe da stalno otvaraju i osvežavaju stranicu.

Ukoliko su neka od iskustava pacijenata koja ste pročitali izuzetno važna za vas, uskoro ćete imati opciju da ta iskustva sačuvate na svom profilu i da uz samo nekoliko klikova dođete do njih. Pored ove funkcionalnosti, u razvoju je i opcija povezanih iskustava koja će vam omogućiti da bez komplikovane pretrage dođete do još relevantnih informacija koje vas zanimaju o radu neke zdravstvene ustanove.

Pored opcija namenjenjih pacijentima, u razvoju je i jedna opcija koja će biti namenjena rukovodiocima zdravstvenih ustanova. Oni će imati priliku da pacijentima šalju ankete i na taj način dođu do utisaka i komentara koji im mogu pomoći u unapređivanju usluga koje nude u svojim ordinacijama.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena