vojvodjanski logo

BPS: Uskršnje čarolije za decu

Društvo

Redakcija TV Bečej | 09:45 - 05. 04.

Uskršnje čarolije za decu

Forum mladih Saveza Vojvođanskih Mađara na strelištu u Bačkom Petrovom Selu protekle subote organizovao je zanimljiv Uskršnji program za decu tog naselja, sa ciljem da ublaže zatvorenost izazvane koronavirusom, koja je prisutna već nešto duže od godinu dana.

Bačko Petrovo Selo je u subotu popodne bilo ispunjeno uzbudljivim i glasnim dečijim uzvicima i osmesima . Organizatori su mališane sačekali sa raznim zanimljivim uskršnjim programima, održali kreativne radionice na tu temu gde su deca između ostalog imala mogućnost da boje, i da izrade zečije glave od plastičnih kašikica. Međutim, glavne aktivnosti bile su pronalaženje jaja i maženje zečeva. Deca su radosno i radoznalo tražila 250 čokoladnih jaja sakrivenih na površini od oko tri hektara, a u međuvremenu 15 pitomih zečića je čekalo da ih miluju, vole i igraju se sa njima.

Neki od učesnika su se ponosno pohvalili koliko su pronašli jaja i koliko su uživali u maženju zečića. A svako od njih se složilo s tim da su proveli jedno lepo posle podne u društvu vršnjaka i drugova i da im je bilo lepo zajedno.

Tagovi

Društvo