vojvodjanski logo

Meštani Bačkog Gradišta peticijom traže biciklističku stazu do Bisernog ostrva

Društvo

Redakcija TV Bečej | 13:24 - 06. 04.

Put za Biserno ostrvo

Meštani Bačkog Gradišta nedavno su pokrenuli peticiju za izgradnju biciklističke staze uz put od sela do Bisernog ostrva. Na tom potezu se pre desetak dana dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač automobila u alkoholisanom stanju naleteo na troje dece i povredio ih, a jedno je zadobilo teške telesne povrede, opasne po život.

Roditelji povređene dece sveštenik Goran Ranisavljević i Angela Farkaš, dan nakon tragedije obratili su se najpre direktorici Osnovne škole „Svetozar Marković“, koja je sazvala savet roditelja, a ujedno su se obratili i Mesnoj zajednici kako bi se podigao nivo bezbednosti saobraćaja u selu, naročito na ovoj deonici.

Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić kaže da će u narednom periodu na ovoj deonici biti postavljeni usporivači saobraćaja, ali i da je u planu izgradnja biciklističke staze na tom potezu.

Nakon što je put ka Bisernom ostrvu pre nekoliko godina rekonstruisan, meštani su svedoci da na tom potezu vozači često prekorače dozvoljenu brzinu. Sa druge strane, biciklisti često nisu adekvatno osvetljeni i samim tim su manje vidljivi u večernjim satima.

Roditelji povređene dece, ali i ostali meštani sela, nadaju se da će u što skorijem periodu rešiti problem bezbednosti u saobraćaju na putu do Bisernog ostrva.

Tagovi

Društvo