vojvodjanski logo

Na bečejskim pijacama odlična ponuda za Uskršnje praznike

Društvo

Redakcija TV Bečej | 13:57 - 02. 04.

Na bečejskim pijacama odlična ponuda za Uskršnje praznike

Uskršnji praznici su pred nama, vrše se završne pripreme i nabavka za što bogatiju trpezu. Bečejske pijace su pune prodavaca, ali kupaca , kako smo saznali nema mnogo kao ranijih godina, a oni koji dolaze na pijacu da se snabdevaju, kupuju sve manje. Saznali smo da su nekada domaćice kupovale i po 100, 150 jaja za farbanje i za kolače za Uskrs, a danas, retko ko više od 50 komada. No, naši prodavci ne odustaju, sa osmehom dočekuju svoje redovne mušterije, a na pijaci svega, od voća i povrća, jaja, ribe, slatkiša, suhomesnatih proizvoda, cveća i ikebana.

Jaja su na pijacama ovih dana najtraženija, a cena im se kreće od 10 do 15 dinara po komadu, u zavisnosti od veličine. Na pojedinim tezgama se može naći baš sve za praznik, od pasulja i maka, preko rena do šunke. Pola kilograma pasulja je oko 150 dinara, maka 250, ren se najviše kupuje u manjim teglicama i cena im je 120 dinara, za kilogram šarana treba izdvojiti 300 dinara, a domaće šunke su od 800 do 1200 dinara.

Čokoladna jaja i Uskršnje zeke su nezaobilazni deo ponude, uz ostale različite bombone i kolače. Čokoladne bombone se mogu kupiti po komadu za cenu od 6 do 15 dinara, pakovanja po ceni od 70 do 180 dinara, a zeke od 30 do 100, dok se sitni kolači prodaju po ceni od 350 dinara za pola kilograma, do 500 dinara u zavisnosti od kvaliteta utrošenog materijala.

Na pijacama se mogu kupiti i cvetni aranžmani namenjeni ovom prazniku. Bečejske pijace, biće otvorene i u subotu, za sve prodavce i kupce, tako da će svi imati još malo vremena, da urade nabavku i na svoju trpezu u čast velikog hrišćanskog praznika, iznesu kvalitetne domaće proizvode.

Tagovi

Društvo