vojvodjanski logo

Novih 38 obolelih i dvoje hospitalizovanih u protekla 24 časa

Zdravlje

Redakcija TV Bečej | 10:23 - 07. 04.

U opštini Bečej u prethodna 24 časa prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 38 građana, a dva lica upućena su na hospitalizaciju. Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u opštini Bečej zaključno sa jučerašnjim danom obolelo je ukupno 2801 građana, od čega 864 aktivnih slučajeva zaraze Kovidom-19.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej u prethodna 24 časa nije bilo testiranja putem brzih testova.

Urađeno je 70 antigenskih testova, među kojima 25 pozitivnih na korona virus.

Uzorkovan je 31 PCR test i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, od kojeg je u proteklih 24 časa pristiglo 22 rezultat PCR testova a prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 13 građana.

Danas će se na punktu za imunizaciju od 14 do 20 časova, u zakazanim terminima, biti vakcinisano 250 građana prvom dozom vakcine Sinofarm.

Takođe na punktu za imunizaciju građana u periodu od 8 časova do 13 časova bez zakazivanja moći će da se vakcinišu zainteresovani građani koji nisu iskazali interesovanje i izvršili prijavu za vakcinaciju preko portala e-uprava i to vakcinom Sinofarm, dok će meštani Bačkog Gradišta to moći da učine isto danas od 13 do 18 časova u ambulanti DZ Bačko Gradište, a stanovnici Bačkog Petrovog Sela u četvrtak 08.04. takođe od 13 do 18 časova u Ambulanti DZ Bačko Petrovo Selo.

Građani koji su se prijavili na portal e-uprava dobiće termine za vakcinisanje u narednim danima.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Tagovi

Zdravlje