VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Društvo

Na Građevinskom fakultetu predstavljena savremena dostignuća

TV Subotica • Sanda Mileusnić • 22. april 2021. • 13:34

Na Građevinskom fakultetu predstavljena savremena dostignuća

Brojni inženjeri, istraživači, stručnjaci, profesori i predstavnici  nadležnih institucija okupili su se na Građevinskom fakultetu kako bi razmenili znanja i iskustva u savremenim rešenjima i dostignućima u građevinarstvu. Jedan od predavača bio je i direktor Departmana za građevinarstvo i geodeziju na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, koji ističe da je građevinstvo danas pred velikim izazovima. Naša zemlja je u prošlosti bila lider u ovoj oblasti, ali dugi niz godina nije se mnogo ulagalo u moderniju opremu, te nam je pomak u tom smeru potreban kako bismo uhvatili korak sa budućnošću.

Kako dekan prof. dr Miroslav Bešević ističe, konferencijom „Savremena dostignuća u građevinarstvu 2021“ obeležava se i 47 godina od osnivanja Građevinskog fakulteta, a tokom izlaganja biće reči o najnovnijim saznanjima naučnika i inženjera koji se bave istraživanjem teorije i prakse.

Građevinski fakultet je veoma važan za naučnoistraživački rad i visoko obrazovanje u Vojvodini, te se očekuje da nastavi da daje značajan doprinos u razvoju građevinarstva i privrede, po ugledu na poznate graditelje iz Subotice, poručuju iz Pokrajinske vlade.

Osmoj međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Savremena dostignuća u građevinarstvu 2021.“ putem video poziva prisustvovali su i predavači iz zemalja regiona, a predavanja se nastavljaju i tokom sutrašnjeg dana.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija