VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Društvo

Saradnja obrazovanja i privrede za dobrobit zajednice

TV Subotica • Sanda Mileusnić • 22. april 2021. • 14:55

Saradnja obrazovanja i privrede za dobrobit zajednice

Kako uspostaviti i unaprediti saradnju obrazovanja i privrede kroz sticanje praktičnih znanja u kompanijama, ali i učestvovanje privrednika u nastavi, bile su neke od temа radnog sastanka predstavnika Ekonomskog fakulteta sa kompanijama iz Slobodne zone. Ovaj vid povezivanja neophodan je, a doneće obostranu korist — studentima kroz dodatnu edukaciju, a privredi kroz regrutaciju budućih kadrova, poručuju sa Fakulteta i dodaju da su prvi razgovori na ovu temu započeli pre dve godine, a sada se radi na ubrzanju pregovora.

Među brojnim predstavnicima privrede, našla se i kompanija „Zoppas Industries“ sa sedištem u Kikindi, koja posluje u okviru Slobodne zone Subotica. Njihova primarna delatnost je logistika, a kako kažu, Ekonomski fakultet je uvek davao dobar kadar, te je ovaj vid saradnje veoma značajan.

Ekonomski fakultet očekuje sugestije privrednika, kako bi studije prilagodio zahtevima tržišta, unapredio znanja i veštine sa kojima diplomci izlaze sa Fakulteta, poručuje Čučković i dodaje da će saradnja visokog obrazovanja i privrede kao krajnji cilj imati i pozitivne efekte na lokalnu zajednicu, te da će Subotica biti prepoznata kao grad koji školuje dobar kadar, spreman za rad u savremenim uslovima.

Kao dalji korak sledi začetak dualnog obrazovanja u Subotici, a nedavno je i akreditovan jedan takav program na Ekonomskom fakultetu, koji čeka prvu generaciju studenata.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija