VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Društvo

„Jedna uz drugu“ nastavlja da pomaže ženama obolelim od raka

TV Subotica • Sanda Mileusnić • 29. april 2021. • 12:09

„Jedna uz drugu“ nastavlja da pomaže ženama obolelim od raka

Svakog meseca 13 Subotičanki dobije dijagnozu raka dojke, a ovaj karcinom godišnje u Srbiji odnese oko 1600 žena. Ceo svet beleži povećanje broja obolelih od malignih bolesti, koje se neretko otkrivaju u poodmakloj fazi, zbog čega treba raditi na prevenciji. Upravo to su i poručile članice Udruženja za podršku ženama obolelim i lečenim od raka dojke „Jedna uz drugu“ na svečanoj sednici. Njihov prioritet je podizanje svesti, kako bi žene što više odlazile na redovne preglede, ali i radile samopreglede.

Plan Udruženja je i da organizuje psihoterapeutske radionice kao vid podrške ženama koje su već obolele od karcinoma, ali i fizioterapeutske vežbe za limfedem, odnosno oticanje ruke,  pojavu koja se javlja kod osoba koje su operisale rak dojke.

Kako predsednica Udruženja, Milica Pećerić ističe i sama je prošla kroz bitku sa rakom, i uvidela da u našem gradu ne postoji grupa kojoj može da se obrati za savet i podršku. Tako je sve i počelo prošlog septembra, od spontanog okupljanja nekolicine, do fejsbuk grupe koja je privukla veliki broj žena koje su do tada sve same proživljavale, a nedavno i do formalnog osnivanja udruženja.

Na svečanoj sednici organizovan je i prijem novih članica, a sve žene koje su prošle ili prolaze kroz borbu sa nekom od malignih bolesti, utehu i pomoć mogu potražiti u Šantićevoj 92, svake srede od 16 do 20 časova.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija