VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Društvo

SES: Povrede na radu najčešće u građevini, povećana i nezaposlenost

TV Subotica • Marijana Tolimir • 29. april 2021. • 10:45

SES: Povrede na radu najčešće u građevini, povećana i nezaposlenost

Prošle godine poginulo je troje radnika na građevini, a od početka ove dvoje, dok je u proteklom periodu težu povredu na radu zadobilo trideset zaposlenih, rečeno je nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta Subotice na kom je upravo bezbednost na radu bila najvažnije tema. Inspekcija je zatekla i 19 radnika bez adekvatne zaštitne opreme koji su radili na „crno“ i po mišljenju predsednika Saveza samostalnih sidikata, Ištvana Huđija, tako neštoi ne sme da se dešava i treba da se objavi  da je to poslodavac koji ne vodi računa o zaposlenima.

Druga tema sednice bila je nezaposlenost – prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u prva tri meseca broj lica na evidenciji povećao se za više od 500 u odnosu na prošlu godinu.

Sednici SES-a pristvovao je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, koji je najavio raspisivanje konkursa za zapošljavanje 5. maja za koje je izvojeno 42 miliona dinara.

Ivanišević je najavio i uspostavljanje znaka „Najbolje iz Vojvodine“  koji će osim na proizvodima moći da se nađe i na uslugama, a konkurs će biti aktivan od 28. maja.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija