VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Društvo

Crveni krst pomogao svakom četvrtom stanovniku

TV Subotica • Sanda Mileusnić • 7. maj 2021. • 14:37 •

Crveni krst pomogao svakom četvrtom stanovniku

Pod sloganom „Nezaustavljivi - računajte na Crveni krst kada je najteže, jer smo i dalje zajedno“ obeležava se ovogodišnji Svetski dan Crvenog krsta.  Kako iz subotičkog ogranka poručuju, ovaj moto potvrđen je u praksi tokom 2020. i 2021. godine, kada je Crveni krst  pružio neki vid pomoći svakom četvrtom stanovniku Srbije. Saradnici i volonteri angažovani su u vakcinaciji, ali i pružaju pomoć najstarijima.

U proteklom periodu nisu stajali ni programi Narodne kuhinje, ali ni delovanja u nesrećama, zahvaljujući kojem su pomogli porodicama čije je kuće zahvatio požar.

U ime lokalne samouprave, za pomoć koju je Crveni krst pružio građanima, zahvalio se Ilija Đukanović, član Gradskog veća i podsetio da budžet za socijalna davanja nije smanjen, te da je Grad za aktivnosti Crvenog krsta izdvojio oko 39,7 miliona dinara.

Svetski dan Crvenog krsta obeležava se svake godine osmog maja, na dan rođenja osnivača pokreta Crvenog krsta Anrija Dinana, a narednih sedam dana, sve do 15.maja proteći će u znaku „Nedelje Crvenog krsta“, koja će i u našem gradu biti propraćena brojnim aktivnostima  poput posete bolnici i podele paketa bebama rođenim osmog maja, akcijama dobrovoljnog davanja krvi, podele garderobe  i radionicama.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija