VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Društvo

Stigla “Moja prva plata” za april

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. maj 2021. •

Stigla “Moja prva plata” za april

Počela je isplata „Moje prve plate“ za april. Ovaj program Nacionalne službe za zapošljavanje počeo je da se realizuje decembra a u Kikindi su angažovane 33 osobe.

Nacionalna služba za zapošljavanje uputila je obaveštava nezaposlenima i poslodavcima koji su korisnici Programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, da je za lica uključena u ovaj program počela isplata novčane naknade za mesec april.

S obzirom na to da izveštaj poslodavca o prisutnosti na radnom mestu nezaposlenog lica angažovanog po ovom programu predstavlja osnovu za isplatu naknade, Nacionalna služba poziva sve poslodavce da joj, u skladu sa svojim ugovornim obavezama, do 10. maja dostave izveštaj za prethodni mesec (april) o obavljenim radnim aktivnostima nezaposlenih koje su angažovali.

Program podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad na konkretnim poslovima u kompanijama, radi sticanja znanja, veština i kompetencija za obavljanje posla. Program traje ukupno devet meseci, realizacije je počela decembra prošle godine, a nezaposleni su u program uključeni i kod poslodavca iz privatnog sektora i to u najvećem broju, odnosno 85% dok je kod poslodavaca iz javnog sektora angažovano 15% ukupnog broja angažovanih lica. U samom gradu 33 osobe su uključene u program “Moja prva plata” a u Severnobanatskom upravnom okrugu potpisano je ukupno 76 ugovora. Program obuhvata mlade do 30 godina koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija