VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Društvo

Podrška NIS-a ekološkim projektima u okviru programa “Zajednici, zajedno”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. jun 2021. •

Podrška NIS-a ekološkim projektima u okviru programa “Zajednici, zajedno”

Kompanija NIS je sa predstavnicima ministarstava rudarstva i energetike i zaštite životne sredine potpisala je Memorandum o zajedničkoj realizaciji ekoloških projekata i sporazume o saradnji sa 12 lokalnih samouprava za podršku ekološkim projektima, u koje će NIS uložiti ukupno 107,5 miliona dinara. Memorandum o saradnji potpisali su generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, a razmenjeni su sporazumi sa 12 predstavnicima lokalnih samouprava među kojima je bio i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Sporazumi sa lokalnim samoupravama su fokusirani na podršku ekološkim projektima. Ukupna sredstva od 107,5 miliona dinara biće usmerena na unapređenje zaštite životne sredine u 12 gradova i opština kroz uvođenje sistema solarnog napajanja i osvetljenja, zamenu kotlova, uređenje javnih gradskih parkova i parkovskih površina, sadnju autohtonih vrsti biljaka, postavljanje inovativnih ekoloških parkovskih elemenata, solarno osvetljenje parka, postavljanje reciklažnih kanti i kontejnera.

Potpisivanjem sporazuma samouprava ujedno počinje i ovogodišnji konkurs NIS-ovog programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno” koji će trajati do 5. jula, a o izboru projekata odlučivaće komisija sastavljena od predstavnika NIS-a, lokalnih samouprava, kao i ministarstava rudarstva i energetike i zaštite životne sredine.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija