Vojvodjanski

Društvo

Potrošnja pijaće vode prethodnu noć naglo povećana

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. jul 2021. • 14:16 •

Potrošnja pijaće vode prethodnu noć naglo povećana

"Nakon desetak dana, u Fabrici vode ponovo se registruje povećana potrošnja pijaće vode, pogotovo u individualnom tipu stanovanja. Tokom prethodnih dana, parametri za ovaj period godine bili su relativno uobičajeni, ali potrošnja je sinoć naglo skočila.

S obzirom na izuzetno pojačanu potrošnju koja se beleži tokom cele noći i jutra, bićemo opet primorani, ukoliko se ovakav trend utroška potrošnje nastavi da iznova primenimo restriktivne mere u skorijem periodu. Podsećamo da je do sada restrikcija trajala samo jednu noć pre dve sedmice, što je rezultiralo stabilno vodosnabdevanje svih ovih dana za nama.

Stoga, još jednom upućujemo apel sugrađanima, pogotovo korisnicima koji žive i borave u individualnom tipu stanovanja na racionalnu potrošnju i podsećamo da se voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. JKP „Vodovod i kanalizacija” naglašava da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće,.
Podsećamo da je JKP „Vodovod i kanalizacija“ postavilo česme (trajne i privremene) na nekoliko najfrekventnijih lokacija u gradu, na kojima naši sugrađani mogu da se rashlade u ovim vrelim danima. Česme se nalaze na sledećim lokacijama: Zmaj Jovina ulica 24, Ulica kralja Aleksandra 4, Sunčani kej, kod košarkaškog terena, Sunčani kej, kod pristana, Sunčani kej, kod Doma vojske, Kej žrtava racije, kod spomenika “Porodica”, Limanski park, kod skejt parka, Limanski park, kod dečijeg igrališta, ugao Ulice Ive Andrića i Bulevara cara Lazara, kružni tok kod Instituta za kardiovaskularne bolesti (Ulica Branislava Bukurova).

Ovim putem apelujemo na sve građane da ne lome postavljene česme i da ih nakon upotrebe zatvaraju jer u suprotnom pričinjavaju veliku štetu kako našem preduzeću i Novom Sadu, tako i Novosađanima zarad kojih su i postavljene da bi se osvežili u ovim toplim danima,” saopštavaju iz Vodovoda.

Preporučujemo još …


Postavljen spomenik slovačkom književniku

Društvo

Gradska M Televizija

Potpisani prvi ugovori za kupovinu seoskih kuća

Društvo

Gradska M Televizija

Pravo i društvo u uslovima pandemije

Društvo

Novosadska TV

Otvorena Karitasova pekara

Društvo

TV Subotica

Akcija podele polovne garderobe

Društvo

TV Subotica

Humanitarni bazar za Milu u subotu

Društvo

TV Subotica

Doneta odluka o nastavi u školama

Društvo

Novosadska TV

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

TV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija