Vojvodjanski

Društvo

Na sednici SO Novi Bečej usvojen drugi rebalans budžeta

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 16. jul 2021. • 15:37 •

Na sednici SO Novi Bečej usvojen drugi rebalans budžeta

Na 10. sednici Skupštine opštine Novi Bečej, održanoj danas, u zgradi Radničkog univerziteta, kao najvažnija tema istakla se prva tačka dnevnog reda koja se odnosila na usvajanje Predloga 2. rebalansa budžeta opštine za 2021. godinu: „U ovom trenutku stvorili su se uslovi da se odblokira budžet Opštine. Dakle, ovo je iznuđeni rebalans budžeta, iznudile su ga škole, a ne mi i s obzirom da imaju neplaćene račune za struju, grejanje i tako dalje, u momentu kad su ti računi stigli oni nisu imali poziciju da budu u svojim budžetima, već su blokirali budžet Opštine. Sada su se stekli uslovi da se bukvalno budžet Opštine odblokira, ali samim tim i škole i da rešimo probleme sa grejanjem, strujom i svim njihovim troškovima“, objasnio je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

Na sednici se raspravljalo i o utvrđivanju cene boravka dece u Predškolskoj ustanovi „Pava Sudarski“ Novi Bečej koja će na osnovu donetog Rešenja biti uvećana za 15%: „Moram vas podsetiti da cena nije menjana od 2013. Godine, dakle, punih 8 godina. Ja razumem muku i imali smo čak i drugu tačku koja se odnosila na izdavanje lokacijskih usluga koja je opet udarac na građane, to smo ,zahvaljujući odborničkoj grupi Spske napredne stranke, prihvatili, da se cena za građanstvo ne menja, ali što se tiče predškolske ustanove, nažalost bili smo prinuđeni, zbog održavanja i svega, da povećamo cene, međutim, nije im odobrena cena koliko su tražili. Ekonnomska cena je bila negde oko 20%, čak i nešto preko toga, a ovo je značajno manje, u svakom slučaju. Jeste udar, razumem, ali svesni ste i sami činjenice da cene idu gore i da nke stvari moraju da se ukalkulišu u tu cenu.“, navodi Maksimović.

Između ostalog, odbornici su doneli  Odluke o pokretanju postupka izrade Plana razvoja opštine Novi Bečej za period od 2022. – 2032. godine, kao i Odluku o stalnim manifestacijama od značaja gde su, kao 16. na listi, u ovu kategoriju uvrštene Auto trke u okviru takmičenja „Super Driver CUP” - „Nagrada Novog Bečeja“.

Preporučujemo još …


Postavljen spomenik slovačkom književniku

Društvo

Gradska M Televizija

Potpisani prvi ugovori za kupovinu seoskih kuća

Društvo

Gradska M Televizija

Pravo i društvo u uslovima pandemije

Društvo

Novosadska TV

Otvorena Karitasova pekara

Društvo

TV Subotica

Humanitarni bazar za Milu u subotu

Društvo

TV Subotica

32. Trka za srećnije detinjstvo

Društvo

TV Kikinda

Doneta odluka o nastavi u školama

Društvo

Novosadska TV

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

TV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija