Vojvodjanski
 

Društvo

Novi asfalt na 5,3 kilometra ulica u opštini Titel

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 10. avgust 2022. • 11:31 •

Novi asfalt na 5,3 kilometra ulica u opštini Titel

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice Toše Bujandrića u Titelu, koji se izvode u okviru projekta uređenja putne infrastrukture na teritoriji te opštine, vrednog 100 miliona dinara, čijom realizacijom će novi asfalt dobiti ulice u dužini od gotovo 5,3 kilometra.

„U toku su obimni radovi na rehabilitaciji 17 ulica u svim naseljenim mestima ove opštine – Titelu, Loku, Vilovu, Gardinovcima, Šajkašu i Mošorinu, što je važan projekat za sve meštane. Naredne godine izdvojićemo sredstva za drugu fazu ovog posla i nastavak radova na uređenju putne infrastrukture, kako bismo obnovili asfalt u onim ulicama u kojima je to neophodno“, rekao je predsednik Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, potrebno je da se u narednom periodu izdvoje veća sredstva za titelsku opštinu. Predsednik je najavio da će tokom jeseni početi radovi na rekonstrukciji, dogradnji i energetskoj sanaciji objekta Predškolske ustanove „Plavi čuperak“ u Šajkašu, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojena polovina sredstava.

„Napravili smo jasan plan za ulaganja u opštinu Titel, podelili zadatke od nacionalnog, preko pokrajinskog, do lokalnog nivoa, sa ciljem da u narednom periodu uradimo mnogo više projekata koji su od značaja za sve građane“, naveo je predsednik Mirović i rekao da očekuje da nakon formiranja Vlade Srbije budu na raspolaganju i sredstva sa republičkog nivoa za izgradnju prečistača i nove škole u titelskoj opštini.

Predsednik je rekao da je u planu i rekonstrukcija Doma zdravlja u Šajkašu, ocenivši da posla ima dosta, te da su projekti spremni.

„Manje razvijene sredine traže posebnu pažnju i ukoliko želimo da zaustavimo migracije u Beograd i Novi Sad i istovremeno pražnjenje sela, moramo da izdvajamo više sredstava za te opštine, jer je to jedini način da sprečimo gašenje pojedinih sredina u narednim decenijama“, dodao je predsednik Pokrajinske vlade.

Predsednik Opštine Titel Dragan Božić rekao je da već 30 godina nijedna ulica u toj opštini nije rehabilitovana na ovaj način.

„Ovo je samo jedan od projekata koje realizujemo uz podršku Pokrajinske vlade, jer sa našim budžetom mi to ne bismo mogli da ostvarimo“, naveo je Božić.

U Titelu će novi asfalt dobiti četiri ulice u ukupnoj dužini od 1.378 metara, dok će se u Mošorinu raditi na uređenju putne mreže ukupne dužine 1.750 metara, uz šta će biti izvedeni i zemljani radovi sa priključcima u dve ulice. Pored toga, u Vilovu i Šajkašu će biti obnovljene po dve ulice u dužini od 745, odnosno 660 metara. U Loku će novi asfalt biti postavljen u jednoj ulici dugoj 380 metara, a u Gardinovcima u dve ulice ukupne dužine 370 metara.

Događaju je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena