Vojvodjanski
 

Društvo

Direktor Basta se sastao sa predsednikom NOPS Goranom Papovićem

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 31. avgust 2022. • 20:08 •

Direktor Basta se sastao sa predsednikom NOPS Goranom  Papovićem

Na incijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, direktor Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane" Rade Basta razgovarao je danas sa predsednikom Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goranom Papovićem o saradnji u oblasti zaštite potrošača.

Inače, „Beogradske elektrane” toplotnom energijom snabdevaju više od 22,2 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, odnosno više od 360.000 domaćinstava. S obzirom, da pravni okvir nije u potpunosti stvorio uslove za efikasnu primenu Zakona o zaštiti potrošača zbog nepotpunog sprovođenja i neusklađenosti pojedinih propisa, direktor Basta je u razgovoru sa predsednikom NOPS-a, Goranom Papovićem, posebno naglasio da je i stav gradonačenika Beograda Aleksandra Šapića da se poboljšaju komunalne usluge, kao i pokretanja inicijative pred nadležnim organima radi usaglašavanja pojedinih propisa iz navedene oblasti. „Nivo informisanosti i svesti javnosti o pravima i interesima potrošača nije na zadovoljavajućem nivou. Budući da zaštita potrošača treba da bude dostupna svima, aktivno uključivanje jedinica lokalne samouprave u sistem zaštite potrošača je od izuzetne važnosti, budući da udruženja potrošača imaju važnu ulogu u potrošačkoj politici. Zaštita potrošača je jedna od oblasti koja u suštini nije skupa za državu, a može da donese ogromnu korist, ne samo potrošačima, već i privredi“, naveo je direktor Basta. Među osnovnim pravima potrošača propisana su prava na zadovoljavanje osnovnih potreba, bezbednosti, obaveštenosti, pravo na izbor, pravna zaštita, edukacija i zdrava i održiva životna sredina. Kako bi potrošačima obezbedili navedena prava, Beogradske elektrane i NOPS podržaće sve inicijative koje za cilj imaju boljitak građana i građanki Beograda.

„Tu smo da pomognemo i da radimo zajedno i kada je reč o usklađivanju zakona i podzakonskih akata koje regulišu zaštitu potrošača iz oblasti snabdevanja toplotnom energijom, jer su nam korisnici uvek na prvom mestu“, zaključio je direktor Basta.


 JKP „Beogradske elektrane”

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena