Vojvodjanski
 

Društvo

Sednica Pokrajinske vlade: Za opštinu Sečanj 61,3 miliona dinara

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 7. septembar 2022. • 12:56 •

Sednica Pokrajinske vlade: Za opštinu Sečanj 61,3 miliona dinara

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade doneto je rešenje kojim će opštini Sečanj biti usmereno 61,3 miliona dinara.

Za otklanjanje problema u vodosnabdevanju u tri naseljena mesta – Krajišnik, Jarkovac i Jaša Tomić, ulaganjem u bušenje, opremanje i povezivanje tri nova bunara, izdvojeno je 31,6 miliona dinara, čime će se rešiti dugogodišnji problem vodosnabdevanja u ovoj opštini.

U narednom periodu, u istoj opštini, počeće radovi na rekonstrukciji pet objekata obrazovnih ustanova ‒ dva objekta u Predškolskoj ustanovi „Poletarac” i tri osnovne škole.

Time će vrtići u Jarkovcu i Krajišniku, kao i osnovne škole ‒ Osnovna škola „Vuk Karadžić” u Konaku, Osnovna škola „Aleksa Šantić” u Sečnju i Osnovna škola „ Žarko Zrenjanin” u Boki dobiti uslovnije objekte za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 14, 4 miliona dinara.

Planirano je izvođenje radova na tekućem održavanju krovova kao i radovi unutar objekata.

Pokrajinska vlada pomoći će ovoj opštini s dodatnih 15, 3 miliona dinara za rekonstrukciju krovova u domovima kulture ‒ u mestima Jaša Tomić i Sečanj.

Osnovnoj školi „Aleksa Šantić” Gajdobra – Nova Gajdobra za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za  rekonstrukciju i adaptaciju objekta škole – glavne zgrade u Gajdobri, opredeljeno je 2, 5 miliona  dinara.

Za JP Toplana Beočin — Pokrajinska vlada je danas izdvojila 36, 2 miliona dinara za nabavku i instalaciju novog kotla.

Pokrajinska vlada na današnjoj sednici donela je odluku da se obrazuje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, kao povremeno radno telo s ciljem razvoja i vođenja politike jednakih mogućnosti za ostvarivanje i unapređivanje rodne ravnopravnosti u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Za predsednika Koordinacionog tela izabran je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena