Vojvodjanski
 

Društvo

AP Vojvodina i Ulm nastavljaju osnaživanje saradnje

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 19. septembar 2022. • 18:55 •

AP Vojvodina i Ulm nastavljaju osnaživanje saradnje

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić sastao se danas u Pokrajinskoj vladi s gradonačelnikom Ulma Gunterom Cišom i gradonačelnicom Novog Ulma Katrin Albštajger, sa saradnicima.

Budući da se nemački gradovi Ulm i Novi Ulm nalaze u pokrajinama Baden-Virtemberg i Bavarska, s kojima AP Vojvodina ima veoma dobre dugogodišnje odnose, na sastanku je bilo reči o mogućnostima intenziviranja saradnje, prvenstveno u oblasti međuregionalnog povezivanja, kao i o projektima u vezi s Dunavskim slivom, ali i o zaštiti životne sredine, povezivanju stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija i o projektima u oblasti kulture.

Sagovornici su se saglasili s tim da je pronalaženje zajedničkih rešenja za realizaciju projekata u oblasti zaštite životne sredine, očuvanja klime i čiste vode izuzetno značajno.

„Zaštita životne sredine veoma je važna tema, koja je svakako visoko rangirana u prioritetima političke agende Republike Srbije”, poručio je Sofić, ističući pritom da su iskustva i primeri dobre prakse zemalja članica Evropske unije veoma dragoceni.

Ocenjeno je da bi saradnja u oblasti povezivanja univerziteta i oblasti inovativnih informacionih tehnologija mogla biti plodonosna, te je dogovoren sastanak s predstavnicima Instituta Biosens.

Imajući u vidu titulu Evropska prestonica kulture, koju nosi Grad Novi Sad, govorilo se i o aktivnostima u vezi s desetom jubilarnom Dunavskom konferencijom, čiji će domaćin biti AP Vojvodina. Takođe, nemačka strana je tokom sastanka pokazala interesovanje za projekat izrade filma o Milevi Marić i Albertu Anštajnu.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena