Vojvodjanski
 

Društvo

U toku radovi na izgradnji novog trga u Šajkašu, sledeće godine sveobuhvatna rekonstrukcija ambulante

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 26. septembar 2022. • 12:51 •

U toku radovi na izgradnji novog trga u Šajkašu, sledeće godine sveobuhvatna rekonstrukcija ambulante

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Šajkašu u opštini Titel radove na izgradnji novog trga, koje finansira Pokrajinska vlada, i tom prilikom najavio da će sledeće godine biti sveobuhvatno rekonstruisana ambulanta Doma zdravlja u tom mestu.
 

U okviru ambulante u Šajkašu, pored opšte medicine, postoji i pedijatarija, stomatologija, ginekologija i laboratorijske usluge, a na godišnjem nivou obavi se između 18.000 i 20.000 pregleda.
 

„Šajkaš je jedno od centralnih mesta naše stare slave – Šajkaške oblasti – i zbog toga, ali i zbog velikih potencijala koje ovo mesto ima, sa mnogo više energije i finansijskih sredstava moramo da se odužimo za sve ono što je narod ovog kraja ulagao minulih vekova u našu državu“, izjavio je Mirović.
 

U narednih nekoliko nedelja, kako je najavio predsednik Mirović, nakon što su otklonjeni proceduralni problemi, počeće radovi i na rekonstrukciji vrtića u Šajkašu.
 

„Pre desetak dana završena je rekonstrukcija ulica u svim naseljenim mestima u titelskoj opštini, vredna 100 miliona dinara, a taj posao nastaviće se i naredne godine. Napravili smo jasan plan i i predano ćemo raditi kako bismo u svim segmentima uredili uslove života u Šajkašu na najbolji mogući način“, naveo je predsednik Pokrajinske vlade.
 

„Šajkaš, kao jedno od najprosperitetnijih sela u Vojvodini, sa 4.800 stanovnika, ima potrebu za novim multifunkcionalnim trgom, koji će pružiti mogućnost za održavanje brojnih događaja. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi Šajkaš će postati još bolje i sigurnije mesto za život“, izjavio je predsednik Opštine Titel Dragan Božić, istakavši da ovo naseljeno mesto ima priliv stanovnika što dovoljno govori o njegovim potencijalima.
 

Događaju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena