Vojvodjanski
 

Društvo

Pokrajinska vlada: Sredstva za prečistač, „Rusandu” i sportske terene i objekte

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 28. septembar 2022. • 11:45 •

Pokrajinska vlada: Sredstva za prečistač, „Rusandu” i sportske terene i objekte

Pokrajinska vlada izdvojila je danas 59,8 miliona dinara za izgradnju prečistača za vodu u Bačkom Novom Selu, u opštini Bač, čime će biti rešen problem snabdevanja meštana tog sela pijaćom vodom.

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade doneto je i rešenje da se Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ usmeri 48,9 miliona dinara za rekonstrukciju postojećeg sistema grejanja u banjskom kompleksu.

Zamenom starog sistema biće obezbeđeno dugoročno, stabilno, ali i energetski efikasno grejanje, s obzirom na to da se procenjuje da će novi sistem smanjiti troškove grejanja i do 50 posto. Inače, u Banji „Rusanda“ pacijenti se leče stacionarno i ambulantno. Banja raspolaže sa 306 bolničkih kreveta. Na godišnjem nivou stacionarno se leči 5.376 pacijenata, ambulantno 9.816, dok je broj pruženih ambulantnih usluga 129.084.

Pokrajinska vlada donela je i rešenje da se izdvoji ukupno 25,2 miliona dinara za obnovu terena i opremenje sportskih objekata u nekoliko gradova i opština u Vojvodini. Sredstva su namenjena za sanaciju sportskih terena i tribina u okviru „Špicer bašte” u Beočinu (10,6 miliona), zatim za investiciono održavanje sportskog terena na „Partizanu” u Bačkoj Palanci (6 miliona), za radove na sportskom školskom terenu u Izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” u Zasavici (5,9 miliona), kao i za opremanje gradske gimnastičke sale u okviru Sokolskog doma u Subotici (2,7 miliona dinara).

Gerontološkom centru Bačka Palanka usmereno je 5,5 miliona dinara za opremanje kuhinje i za nabavku nameštaja za sobe korisnika i dnevni boravak.

Nabavkom neophodne opreme obezbeđuje se kvalitetnija usluga smeštaja korisnicima u toj ustanovi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena