Vojvodjanski
 

Društvo

Više novca u 2023. godini za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 25. januar 2023. • 13:51 •

Više novca u 2023. godini za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisaće 1. februara konkurse u oblastima razvoja sporta, sportske infrastrukture i omladinske politike, a za  projekte i programe u tim oblastima u 2023. godini u pokrajinskom budžetu obazbeđeno je znatno više novca nego prethodne godine“, izjavio je na konferenciji za medije resorni sekretar Dane Basta.

I ove godine je najviše novca namenjeno za razvoj sportske infrastrukture – 225 miliona dinara, skoro dvostruko više nego prošle godine. Konkurs će biti raspisan 1. februara, a trajaće do 1. maja.

„Ovim, znatno većim ulaganjem u sportsku infrastrukturu obezbedićemo našim sportistima na lokalnom nivou mnogo bolje uslove za bavljenje sportom“, rekao je Basta.

Prema njegovim rečima, za doprinos razvoju sistema sporta predviđeno je 65,6 miliona dinara, a sredstva za ovu namenu prošle godine iznosila su 43,6 miliona. Konkurs za odgovarajuće projekte biće raspisan 1. februara i trajaće do 1. aprila.

Za konkurs za organizaciju i učešće na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, koji će takođe trajati od 1. februara do 1. aprila, izdvojeno je 30 miliona dinara.

Povećana su i sredstva za afirmaciju žena u sportu, pa je ovogodišnji budžet 10 miliona dinara, a konkurs će trajati od 1. februara do 1. marta. Za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta  izdvojeno je osam miliona dinara, a taj  konkurs će biti raspisan 1. februara i trajaće do 1. aprila.

Kada je reč o omladinskom sektoru, od 1. februara do 1. marta biće raspisana tri konkursa. Za sprovođenje omladinske politike opredeljeno je 28 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade pet miliona, a Fond za talente će na raspolaganju imati tri miliona dinara.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena