Vojvodjanski
 

Društvo

Sekretar Milošević uručio diplome studentima na Visokoj tehničkoj školi

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 27. januar 2023. • 14:37 •

Sekretar Milošević uručio diplome studentima na Visokoj tehničkoj školi

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević obratio se danas na svečanosti povodom dodele diploma 60. generaciji studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu.

Čestitajući studentima uspešan završetak školovanja, sekretar Milošević obratio se  akademcima porukom u skladu sa današnjom proslavom Svetog Save, istakavši da bez prosvećenja nema ni prosvetljenja.

„Ovo je jedan veliki praznik za ovu visokoobrazovnu ustanovu koja je već decenijama lider u oblasti tehničkih strukovnih znanja i verujem da su moderni studijski programi, vredni i stručni nastavnici garant za to da će svi oni koji upišu ovu školu predstavljati veliki resurs znanja i razvoja Srbije“, istakao je Milošević.

Resorni sekretar je naveo da je Visoka tehnička škole strukovnih studija u Novom Sadu primer i za to kako se kroz razvojno-istraživačke projekte stvara veza između privrede i istraživačkog rada na visokim školama, što će u narednom periodu biti sve vidljivije.

„U projekciji plana razvoja AP Vojvodine do 2030. godine, visoko obrazovanje zauzima značajno mesto. Pored logike otvorenosti i dostupnosti visokog obrazovanja za koje se zalažemo, vreme koje dolazi stavlja zahteve i pred nastavnike u pogledu unapređivanja kompetencija, odnosno potrebe za stalnim usavršavanjem, koje jedino donosi uspeh i kvalitet celokupnom obrazovnom sistemu, što se reflektuje i na privredu“, kazao je Milošević.  

Direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija dr Branko Savić istakao je da su danas diplome stekli studenti osnovnih studija i master strukovnih studija, u trajanju od tri odnosno pet godina.

„Verujemo da su naši studenti stekli potrebna znanja koja će uspešno primeniti u privredi. Zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost uspeli smo da unapredimo nastavu i opremimo Školu savremenim učilima. To bi našim studentima trebalo da omogući da se obrazuju po standardima koji se primenjuju u razvijenim obrazovnim sistemima u okruženju“, istakao je direktor Savić.

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu osnovana je 1959, kao Viša mašinska škola i na njoj je do danas diplomiralo preko 14.000 studenata. Danas Škola obrazuje široku lepezu stručnjaka, od mašinstva, metalurgije i svih oblasti zaštite, preko grafike i dizajna, do elektrotehnike, informatike, elektronskog poslovanja, multimedije i saobraćaja.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena