Vojvodjanski
 

Društvo

JKP „Gradska čistoća” Beograd obeležila Dan planete zemlje

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 22. april 2024. • 14:42 •

JKP „Gradska čistoća” Beograd obeležila Dan planete zemlje

Povodom Dana planete zemlje, koji se širom sveta obeležava 22. aprila, Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Beograd učestvovalo je u velikoj zajedničkoj akciji „Mali i veliki za zeleni svet“ sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole „Nadežda Petrović“ iz Beograda i udruženjem Moj Blok 8a.

Obeležavajući ovaj značajan datum osnovci kako nižih, tako i viših razreda ove novobeogradske osnovne škole imali su mogućnost da učestvuju u edukativnoj radionici - predstavi koju su organizovali zaposleni Sektora za ekološku edukaciju i informisanje ovog preduzeća, a u kojoj su učenici mogli na interaktivan i zabavan način, kroz igru i dijalog, da nauče šta je to reciklaža, kako i gde se ona sprovodi, zašto je važna za očuvanje životne sredine, šta su to reciklabili, kao i gde i na koji način mogu sortirati smeće.

Nakon edukativnog dela, učenici, nastavnici, roditelji, kao i komunalni radnici zaposleni u „Gradskoj čistoći“ učestvovali su u takmičarskom delu, i zajednički očistili dvorište ove osnovne škole, nakon čega je provereno koliko su učenici uspešno sortirali prikupljeni otpad, a kao nagradu su dobili reciklažni set od tri specijalno napravljena suda za odlaganje reciklabila, i to konkretno papira i kartona, metala i plastike.

Nakon edukacije, akcije, i druženja novobeogradski školarci su imali priliku da se osveže i upoznaju sa radom specijalnog ekološkog vozila , mini-elektro čistilicom, vozilom koje u potpunosti radi na električni pogon, i kojim se na prestoničkim ulicama na ekološki prihvaljiviji način sakuplja sitan otpad.

Pozivamo vas da i u narednim danima na  Instagram profilu JKP „Gradska čistoća“ Beograd ispratite akcije preduzeća i vidite koliko smo u sedmici Planete zemlje zajedničkim trudom doprineli razvoju znanja i ekološke svesti kod naših najmlađih sugrađana, ostvarujući plodnu saradnju sa beogradskim školama, vrtićima i lokalnom zajednicom.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena