Vojvodjanski
 

Društvo

Maja Gojković: Poruka danas, ali i svakog drugog dana mora biti jasna, a to je – stop nasilju nad ženama

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 11. jun 2024. • 14:20 •

Maja Gojković: Poruka danas, ali i svakog drugog dana mora biti jasna, a to je – stop nasilju nad ženama

Povodom 11. juna – Nacionalnog dana rodne ravnopravnosti, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković primila je danas direktorku Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Ivanu Krsmanović.

Predsednica Gojković, istakla je značaj podizanja svesti o važnosti ravnopravnosti u svakodnevnom životu, posebno u oblasti rada i zapošljavanja što je, kako je naglasila, ključno za ekonomski prosperitet i ravnopravnost žena.

Prema rečima predsednice Gojković, mnoge zemlje u Evropi nemaju nacionalni dan posvećen ovoj oblasti, te da naša zemlja jasno pokazuje da je posvećena promovisanju rodne ravnopravnosti i prevazilaženju rodnih podela i diskriminacije.

Nova Pokrajinska vlada pitanje ravnopravnosti polova postavila je kao jedan od svojih prioriteta, navela je Gojkovićeva, istakavši da poruka danas, ali i svakog drugog dana, mora biti jasna, a to je— stop nasilju nad ženama.

Ivana Krsmanović, direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, koji ove godine obeležava 20 godina rada, predstavila je program i aktivnosti Zavoda i govorila o mogućnostima njegovog povezivanja sa regionalnim ženskim mrežama, kao i da Zavod okuplja 430 udruženja žena.

Prilikom današnjeg susreta, dogovoreno je da će Sajam ženskog stvaralaštva biti održan u Sremskim Karlovcima, uz podršku Pokrajinske vlade.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi su prisustvovale i potpredsednica Sandra Božić i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena