vojvodjanski logo

Dodeljena priznanja zdravstvenim radnicima iz crvene Kovid zone u Vrbasu

Društvo

Aleksandar Semakin | 11:43 - 07. 04.

Napori koje zdravstveni radnici ulažu u borbi protiv virusa Kovid 19 i u pomaganju građanima pohvaljeni su već mnogo puta. No nikad nije na odmet podsetiti na te napore, pa je takvu priogodu organizovala i lokalna samouprava u Vrbasu. Zaposleni u Domu zdravlja „Veljko Vlahović“, Gerontološkom centru i Opštoj bolnici Vrbas podneli su i podnose veliki teret u suzbijanju pandemije. Lekarima i medicinskim radnicima koji su angažovani u crvenoj zoni borbe protiv Kovida 19, predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević uručio je zahvalnice i plakete.

Priznanja su uručena povodom 7. aprila Svetskog dana zdravlja, a dobilo ih je oko stotinu lekara i medicinskih tehničara. Gerontološki centar Vrbas tokom pandemije bio je i ostao na visini zadatka. Vrbaski dom zdravlja trenutno je angažovan na imunizaciji stanovništva, dok je u nadležnosti Opšte bolnice Vrbas Kovid odeljenje na kom su smešteni životno najugroženiji pacijenti. Doktor Popov podseća da rad u kovid sistemu neretko iziskuje od angažovanih da rade i preko granice svojih mogućnosti.

Sa ovog dogođaja poslata je i poruka da će krajnji ishod borbe protiv korona virusa svakako biti pobeda nauke i struke, a njih reperezentuju upravo zdravstveni radnici od pomoćnog osblja, medicinskih tehničara i lekara do naučnika na institutima i fakultetima.

Tagovi

Društvo