vojvodjanski logo

Društvo

Tajana Pijanović Ćurčić | 14. 10. 2020.

Mere zaštite i prevencije poštuju se u svim obrazovnim i vaspitnim ustanovama novokneževačke opštine

Pojačane mere zaštite i prevencije širenja virusa kovid 19 poštuju se u svim obrazovnim i vaspitnim ustanovama na teritoriji opštine Novi Kneževac. To je ustanovila opštinska prosvetna inspektorka Gordana Ćirić, koja je inspekciju obavila u Gimnaziji i stručnoj školi „Dositej Obradović“, Osnovnoj  školi „Jovan Jovanović Zmaj“i njenim ograncima u selima, kao i u novokneževačkoj Osnovnoj muzičkoj školi i predškolskoj ustanovi „Srećno dete“ i njenim ograncima.

Kako je navela naša sagovornica, obim posla se zbog sprovođenja preventivnih mera povećao zaposlenima u svim ustanovama, kako nastavnom tako i pomoćnom osoblju, a prema njenom zapažanju najviše posla ima pomoćno osoblje u predškolskoj ustanovi. Ipak, dobra organizacija zaposlenih u mnogome doprinosi da sve teče po zadatom planu.

Naša sagovornica istakla je da će se ove mere dodatno pojačavati u skladu sa promenom vremena i dolaskom sve hladnijih dana, jer je ovo period kada deca u školama i predškolskim ustanovama najčešće oboljevaju od uobičajenih infekcija respiratornog sistema. Kako kaže, do sada nije zabeležen izostanak većeg broja dece sa nastave, dok se u predškolskoj ustanovi iz dana u dan povećava broj prisutne dece.

Društvo