vojvodjanski logo

Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji 14 stanova za izbeglice u Vrbasu

Društvo

Aleksandar Semakin | 13:01 - 23. 02.

U Beogradu su potpisani ugovori o izvođenju radova na izgradnji ukupno 133 stana za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Stanovi će biti izgrađeni u Vrbasu (14), Novom Sadu (94) i Čačku (25) u okviru donatorskog Regionalnog stambenog programa.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske koji ima za cilj da trajno stambeno zbrine najugroženije izbegličke porodice iz ove četiri zemlje. Programom u Republici Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije. Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru je implement partner Programa.

Ugovore je u prostorijama Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd sa izvođačima radova potpisao v.d. direktora JUP-a Dušan Kovačević. Ukupna vrednost radova je 5.396.658 evra sa PDV-om. Rok za izgradnju stanova u Vrbasu je 280 dana, u Novom Sadu je 360, a u Čačku 330 dana. Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 94 stana u Novom Sadu i 14 u Vrbasu sa direktorom JUP-a potpisao je Filip Maksimović ispred Grupe ponuđača "Kej" Valjevo i "Jugogradnja" Beograd, a Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 25 stambenih jedinica u Čačku Vukajlo Babić ispred Grupe ponuđača "Inobačka" Novi Sad, "Arhikom" Novi Sad i "Brkanlić Inženjering" Novi Sad.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Tagovi

Društvo