vojvodjanski logo

U toku upis budućih prvaka u vrbaske osnovne škole

Društvo

Aleksandar Semakin | 11:42 - 07. 04.

U toku je upis budućih prvaka u osnovne škole. Standardnih procedura povodom upisa pridržavaju se u svim obrazovnim ustanovama u opštini Vrbas. Tako je i u školi sa najvećim brojem đaka, Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ u Vrbasu. Škola raspolaže sa najvećim brojem odeljenja pa će u školsku 2021/2022. upisati i najviše prvaka.

Upis traje do 31. maja, ali škole mogu da vrše upis i posle tog datuma, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete. Dokumenta potrebna za upis pribavljaju se elektronskim putem: izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o prebivalištu, uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa i potvrda o lekarskom pregledu, odnosno lekarsko uverenje. sastavni deo upisnog procesa je i testiranje učenika što je podjedanko važno i deci i njihovim roditeljima.

Pored Osnovne škole „Svetozar Miletić“, u opštini Vrbas upis se odvija u još osam osnovnih škola. U prvi razred upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. U narednij školskoj godini, upis u prvi razred obavezan je za svu decu rođenu od 01. marta 2014. do 28. februara 2015. godine i ona bi se početkom septembra morala naći u školskim klupama.

Tagovi

Društvo