vojvodjanski logo

Zastave u Novom Sadu na pola koplja

Društvo

Vladimir Jovanovic | 22:48 - 19. 02.

Duša Novog Sada

Danas nas je napustio Đorđe Balašević. Napustio nas je telom, ali njegova duša ostala je da živi sa nama. Možda baš zbog toga Novi Sad nije zamukao od tuge. Ljudi su se spontano okupili na Trgu slobode pevajući njegove pesme.

Možda je najlepše oproštajne reči izgovorio gradonačelnik, Milšoš Vučević, koji je svoj oproštaj od Balaševića počeo stihovima pesme "Naposletku": "Naposletku, ti si dobro znala ko sam ja, otkud sad te suze, moja mila... ".

Njegove reči preuzimamo sa portala 021:

"Rekao si jednom, i da, naposletku, moj veliki Đole, bio si u pravu - svi smo mi dobro znali ko si ti, da si ti taj novosadski večiti mladić, onaj uvek nasmejani dečko, koji nas je svojim neponovljivim duhom toliko često zasmejavao, ali nam i mamio suze. Da, mi znamo ko si ti - onaj koji je uhvatio dušu našeg grada i onaj koji je bio jedan od retkih sa srcem da o toj duši može tako lepo da peva. Zato nema suza, dragi naš Đole, jer legende nikad ne umiru. Tvoji stihovi će zauvek lutati ulicama našeg grada, biće u srcima zaljubljenih na obali Dunava, biće na usnama nekih novih provincijalki dok one ne slete niz hodnik Studenjaka, odzvanjaće Čivutskim vrtom i spominjaće se i na Svetog Jovana i na Bogojavljensku noć. Mirno spavaj, druže naš, velikani nikad ne umiru. Novi Sad će te zauvek pamtiti", poručio je Vučević.

Mi dodajemo: VEČNA MU SLAVA!

Tagovi

Društvo