VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Poljoprivreda

Porodica Bukurov uzgaja jagode za domaće, ali i za rusko tržište

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 4. jun 2021. • 17:18 •

Porodica Bukurov uzgaja jagode za domaće, ali i za rusko tržište

Porodica Bukurov iz Bečeja uzgojem jagoda počela je da se bavi pre sedam godina i to najpre kako bi zadovoljila lične potrebe. Posle nekog vremena rešili su da svoje proizvode ponude na tržištu, prošire proizvodnju i da na parceli veličine hektar i po posade blizu 50.000 sadnica.

Odlučili su se za proizvodnju na folijama, kako bi jagode “upile” što više sunca i samim tim bile što slađe i ukusnije, objašnjava naša sagovornica Bojana Babin Bukurov i sa ponosom kaže da se one uzgajaju na najboljoj zemlji, koja se nalazi oko njihovog salaša. Na toj površini uzgajaju konzumne i industrijske sorte.

Jagode se svakodnevno moraju zalivati, a naša sagovornica kaže da ih navodnjavaju uz pomoć sistema kap po kap. Kada je reč o primeni agrotehničkih mera, jagode se prskaju pre cvetanja kako ne bi imalo uticaja na plod, kaže Bojana i dodaje da ih nakon toga više ne tretiraju ni sa čim.

Kada je dobra godina, dnevno uspevaju da naberu i po tonu jagoda. Međutim, ova sezona je počela manjkom sunca i povećom količinom padavina, zbog čega će ovogodišnji rod biti nešto slabiji, objašnjava Babin Bukurov. U ovaj posao je uključena cela porodica.

Ovaj posao treba voleti i treba biti spreman da on zahteva mnogo odricanja, objašnjava naša sagovornica.

Proširenje proizvodnje biće moguće tek za četiri godine, jer su na četiri hektara oranica posadili detelinu, koja će pripremiti zemljište za nove sadnice.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija