Vojvodjanski
 

Privreda

Potpredsednik Ćurčić otvorio Međunarodnu stručnu konferenciju preduzetnica „Biznis na štiklama 2022“

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 15. jun 2022. • 14:26 •

Potpredsednik Ćurčić otvorio Međunarodnu stručnu konferenciju preduzetnica „Biznis na štiklama 2022“

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić rekao je na otvaranju šeste Međunarodne stručne konferencije „Biznis na štiklama” da je Pokrajinska vlada posvećena unapređenju ženskog preduzetništva i da dosadašnji rezultati podrške u toj oblasti pokazuju da smo na pravom putu.

Ćurčić je na konferenciji posvećenoj promociji i unapređenju ženskog preduzetništva istakao da je Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, na čijem je čelu, nastojao da uoči probleme i potrebe žena preduzetnica u AP Vojvodini, te da u saradnji sa resornim sekretarijatom snažnom zajedničkom podrškom doprinese boljem položaju žena u biznisu.

„Zajednički cilj nam je da se dođe do svih kojima je pomoć neophodna, bilo da pokrenu sopstveni biznis, bilo da unaprede postojeće  poslovanje“, rekao je potpredsednik Ćurčić.

On je naveo i to da, iako se beleži trend rasta i razvoja ženskog biznisa, istraživanja ukazuju na postojanje specifičnih prepreka sa kojima se žene suočavaju kako u fazi donošenja odluke za ulazak u preduzetništvo, tako i u fazi osnivanja i rasta njihovog biznisa.

„Zbog toga je važno da se u kreiranju budućih aktivnosti i mera podrške s jedne strane još više radi na afirmaciji ženskog preduzetništva, a s druge strane da se deluje na uklanjanju sistemskih prepreka za njegov razvoj, na umrežavanju i poslovnom udruživanju, kao i na većem prodoru žena u brzorastuće sektore privrede“, kazao je Ćurčić i podsetio na to da su preduzetnice u Vojvodini ove godine podržane sa ukupno 7,5 miliona dinara subvenicija za kupovinu mašina i opreme, kao i za usluge.

 „Cilj nam je da u narednom periodu još snažnije podržimo naše preduzetnice i opredelimo više sredstava za podršku njihovom biznisu, kao i da radimo na edukaciji za apliciranje za subvencije“, rekao je potpredsednik Ćurčić i dodao da su skupovi poput današnjeg značajni kako zbog toga da se tema ženskog preduzetništva podigne na još viši nivo, tako i zbog toga da se preduzetnice upoznaju sa merama podrške Pokrajine, i da se u što većem broju prijavljuju za subvencije.

Konferencija „Biznis na štiklama 2022“ obuhvata brojna stručna predavanja i panele posvećene razvoju žena u preduzetništvu. Ove godine, između ostalog, panelisti su se bavili temama kao što su Zakon o socijalnom preduzetništvu, standardizacija, izvori finansiranja, marketing i prodaja, mladi preduzetnici, porodične farme i drugo.

Na otvaranju su se obratili pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu Milorad Radojević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije



Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija