Vojvodjanski
 

Privreda

Češka kompanija planira nove investicije u Srbiji

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 8. septembar 2022. • 13:46 •

Češka kompanija planira nove investicije u Srbiji

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas s predstavnicima češke kompanije „Central European Industries” koji su prezentovali svoje razvojne potencijale i projekte za naredni period.

Reč je o kompaniji koja je investirala u Srbiju, posebno u AP Vojvodinu — Beohemiju u Zrenjaninu i „Black Horse” u Somboru.

Na sastanku su razmotreni konkretni modeli saradnje između Pokrajinske vlade i njenih institucija i partnera iz Češke, koji treba da omoguće dodatne razvojne potencijale zrenjaninskoj Beohemiji i somborskoj fabrici akumulatora „Black Horse”.

Posebno su razmatrane investicije u oblasti zaštite životne sredine.

Plan kompanije je da osvaja nova regionalna i evropska tržišta i realizuje nove investicije u Srbiji u svim oblastima kojima se bavi, saopšteno je na sastanku.

„Zainteresovani smo da pomognemo realizaciju investicija i damo konkretan doprinos razvoju privrede naše zemlje”, izjavio je predsednik Mirović.

Preduzeća u okviru „Central  European Industries” pretežno se bave reciklažom, energijom i železnicom, a odnedavno i proizvodnjom i prodajom robe široke potrošnje. Zapošljavaju više od 2.500 radnika u dvadeset preduzeća u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Češke Tomaš Kuhta, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević i direktor Razvojnog fonda Vojvodine Goran Savić.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije



Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija