Vojvodjanski
 

Privreda

Vojvođanski ženski biznis: Bečejka svojim primerom motiviše mlade da uplove u preduzetničke vode

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 14. decembar 2022. • 12:58 •

Vojvođanski ženski biznis: Bečejka svojim primerom motiviše mlade da uplove u preduzetničke vode

Marina Radić iz Bečeja sa ponosom kaže da radi ono što voli i da sa uživanjem započinje svaki novi radni dan.

Pre 18 godina, kada je osnovala plesni klub „Max dance“, počela je da živi svoj san.

„Sa 16 godina sam počela da se bavim plesom kao trener. Kada poredim sa onim što radim danas shvatam da je to bilo više amaterski, ali to je bio moj početak. Kada sam napunila 18 godina zvanično sam registrovala svoj klub. Zadovoljstvo mi je što će klub u ovoj novoj sezoni proslaviti punoletstvo“, kaže Marina Radić.

Godinama unazad kontinuirano je ulagala u lični razvoj i napredak, a o tome svedoči i činjenica da je završila je dva fakulteta i dva mastera.

Najpre je diplomirala je 2009. godine na Ekonomskom fakultetu Subotica, a masterirala 2011. godine na istom fakultetu na smeru marketing. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu upisala je 2015. i četiri godine kasnije diplomirala, dok je master studije završila 2020. godine i tako stekla zvanje master profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Paralelno sa prvim fakultetom, na trećoj godini studija zaposlila se u kompaniji „Viktorija logistic“ u Novom Sadu. Međutim, uprkos brojnim obavezama nikada nije zapostavljala svoju prvu ljubav – ples i treninge.

„Svakog dana sam putovala na posao do Novog Sada i završavala fakultet, te dve godine master studija. Uporedo su se održavali treninzi u Bečeju, bilo je puno odricanja. Vozili su me na posao i kući i bukvalno sam iz automobila išla na treninge do uveče, kada sam učila za ispite do ujutro. Kasnije sam upisala drugi fakultet i nastavila sam da radim u kompaniji“, priseća se Marina.

Nakon završenih osnovnih studija na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, kao i desetogodišnjeg radnog iskustva, naša sagovornica je rešila da je da se u potpunosti posveti plesu.

„To je bila granica kada nisam više mogla toliko da napredujem u plesu, bez da nešto promenim. Dokle god sam to mogla paralelno da radim, radila sam. U međuvremenu sam inače sagradila plesnu salu, koja je zahtevala da bude ispunjena i da u njoj bude sadržaja. Tada sam sela, razmislila i rešila. Mislim da svako ko želi nešto da započne treba da se upusti u to, da registruje nešto svoje i da krene. Ništa neće doći preko noći, nego je potrebno vreme. Uporedo, čovek može da studira, da radi drugi posao, pa polako da gradi godinama ono čime želi da se bavi jednog dana“, objašnjava Marina.

Ova mlada Bečejka danas važi za uspešnu ženu preduzetnicu, i među svojim sugrađanima je poznata kao neko ko širi pozitivnu energiju uz moto“ Sve što hoćemo to i možemo“. Na putu do uspeha bilo je brojnih izazova, kako mikro, tako i globalnih poput pandemije korona virusa, koja je zadesila čitav svet.

„Iz teških vremena i problema ljudi najviše uče i rastu. Na to sam gledala tako da nam ne bude minus, već šansa za nove mogućnosti. Sve naše treninge smo u to vreme preorijentisali u onlajn formu i poslovanje. Takođe, u tom periodu smo naš program „Max challange“, koji je namenjen za usvajanje novih navika i regulisanje telesne težine, posebno izdvojili i popularizovali. Tada sam u šali rekla da sam znala da može ovako dobro da se radi onlajn, nikad ne bih tolika sredstva ulagala u prostor. Možda je i to neka pouka, da ne mora sve baš da se radi na tradicionalan način, već čovek treba da razmišlja kako to može i drugačije. Onlajn svako može nešto da radi sa minimalnim ulaganjima. O tome ne bih razmišljala da nije bilo korone“, kaže Radić.

Marina je godinama razvijala i unapređivala sadržaje u okviru plesnog kluba „Max dance“. Danas ovaj centar nudi programe fitnesa, plesa, rekreacije i različitih vežbi za sve uzraste – od najmlađih koji imaju tri godine, pa do onih starosti šezdeset i više godina.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije



Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija