Vojvodjanski
 

Privreda

Vojvođanski ženski biznis: Preduzetnica Sanja Miholjčić uspešna u poslastičarskoj delatnosti

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 16. decembar 2022. • 09:57 •

Vojvođanski ženski biznis: Preduzetnica Sanja Miholjčić uspešna u poslastičarskoj delatnosti

Već godinama je poslastičarnica “Gold kejks” sinonim za torte i kolače u Srbobranu. Sve zahvaljujući ideji preduzetnice Sanje Miholjčić, koju je ona pretočila u biznis pre gotovo pet godina. Ali bavljenje poslastičarskom delatnošću za nju nije smo biznis, to je porodični posao koji se radi uz veliku posvećenost i ljubav, posebno kada se ima u vidu da je u sve to ušla bez nekog prethodnog poslovnog iskustva, gotovo slučajno. 

„Samo sam shvatila da to volim. Jednog dana drugarica je radila neke figure i pozvala me da odem kod nje pa da pokušamo da napravimo figuricu od fondana. I ja tad vidim da meni taj vajarski deo leži i zaključim da ja to volim. Tako sam shvatila da je to moja ljubav i da to želim da pokažem i drugim ljudima. Odlučila sam da otvorim mali lokal u Zmaj Jovinoj ulici. Tamo smo počeli. To je bio mali lokal sa tri stola i vitrinom. Bukvalno, kad su bil dve osobe, bilo je puno. Suočavali smo se sa brojnim problemima dok nismo sve prošli i savladali”,  kaže Sanja.

Osim podrške koju ima od porodice, Sanja Miholjčić ističe i značaj koji za uspešno poslovanje imaju zaposleni. Zapošljava sedmoro lica. Njena iskustva sa radnicima su veoma pozitivna. Mnogi su sa njom od početka.

„Bez radnika ne može da funkcioniše ništa. Uvek smatram da su meni radnici sve ovde. Cenim ih I prezadovljna sam. Neki su od početka kod nas, otkako smo otvorili. Znaju sve, naše uspone i padove. Ali teško je dok se to ne iskristališe”, objašnjava ova preduzetnica.

Sanja otkriva i druge tajne uspeha koje mogu da pomognu svakome kada posumnja da je uspeh nedostižan ili da je daleko.

„Samo upornost i rad, rad, rad... na sebi, na proizvodima, na usavršavanju, na seminarima... Na želji za dokazivanjem, verovatno. Nikada ne odustati. Stvarno je teško, imali smo i uspone i padove. Misliš, jao, neću više, sve ću zatvoriti, teško mi je, ali sutra osmeh na lice, praviš se da je sve super i divno i nastaviš dalje”, poručuje Sanja.

Delatnost proizvodnje torti i kolača pokazala se na Sanjim primeru kao pun pogodak, jer je u planu proširenje i otvaranje još jednog prodajnog objekta. „Gold kejks” će već u decembru biti dostupan i kupcima u Novom Sadu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena