Vojvodjanski
 

Privreda

Za infrastrukturno opremanje industrijskih zona u šest gradova 310 miliona dinara

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 16. decembar 2022. • 13:27 •

Za infrastrukturno opremanje industrijskih zona u šest gradova 310 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava za šest lokalnih samouprava za sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona, vredne 310 miliona dinara.

Reč je o radovima na izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i sanaciji u oblastima saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, toplotne i telekomunikacione infrastrukture, kao i upravljanja industrijskim otpadom i tretmanom otpadnih voda.

„Ovim sredstvima obezbedićemo infrastrukturu za postojeće i za nove investitore. U proteklim godinama razvijali smo industrijske zone i danas možemo da kažemo da svaka lokalna samouprava ima potencijal da privuče domaće i strane investitore. Radili smo timski, zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije, i danas – od 165.000 nezaposlenih, koliko ih je bilo pre šest godina – imamo 89.000 nezaposlenih u Vojvodini“, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, time će biti omogućene investicije u industrijsko-poslovnim zonama što će značiti i nova radna mesta. Postojeće fabrike u zoni poput one u Somboru proširiće svoje kapacitete i otvoriti 300 novih radnih mesta. U zoni u Kuli biće 100 novih radnih mesta u dve kompanije, u Srbobranu 50, dok se u Zrenjaninu i Kikindi nastavlja izgradnja infrastrukture, a u Titelu počinje izgradnja nove industrijske zone.

Za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni u Somboru sa pratećom infrastrukturom izdvojeno je 95,5 miliona dinara, a za infrastrukturno opremanje radne zone u Titelu gotovo 77 miliona dinara.

Opremanje industrijske zone u Kuli biće sufinansirano sa 56,5 miliona dinara.

Za izgradnju javnog osvetljenja od industrijske zone „Rasadnik“ do Svetosavske ulice u Kikindi opredeljeno je 54,2 miliona dinara.

U industrijskoj zoni u Srbobranu za izgradnju saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturom u novopredviđenoj ulici – Ulici 3 – izdvojeno je nešto više od 17 miliona dinara.

U Zrenjaninu su za izgradnju dva priključka prilaznog puta na javni put izdvojena sredstva u iznosu od 10,6 miliona dinara.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković rekao je ovom prilikom da će sa ranijom podrškom Pokrajinske vlade i realizacijom ove nove investicije Sombor imati kompletno infrastrukturno opremljenih 37 hektara  zone.

Zamenik Gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac zahvalio je Pokrajinskoj vladi, koja zajedno sa lokalnim vlastima nastavlja da ulaže u razvoj industrijskih zona na teritoriji tog grada i dodao da će Grad Zrenjanin  nastaviti sa ulaganjem u opremanje zone sa zajedničkim ciljem razvoja Zrenjanina i zapošljavanja građana.

Dodeli ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena