Vojvodjanski
 

Projekti

DIGITALNO SUTRA - Diana Petrović

Vojvodjanski • Vlada Jovanović • 7. oktobar 2021. • 9:30 •

DIGITALNO SUTRA - Diana Petrović DIGITALNO SUTRA - Diana Petrović

Digitalno sutra, serijal koji će vam predstaviti mlade ljude koji su uspeli da informacione tehnologije i društvene mreže u okviru njih, iskoriste u svrhu propagiranja dobrih vrednosti, i pozitivnih primera iz sveta preduzetništva.

Naš sagovornik, Diana Petrović, grafički dizajner i predavač.

U koje svrhe se sve može koristiti grafički dizajn?

Trenutno sam zaposlena u kompaniji u kojoj sam user experiance dizajner. Za ovo zanimanje ne postoji formalno obrazovanje, ono je zapravo nadogradnja grafičkog dizajna. Kreiram korisnička iskustva za digitalne proizvode. Projekat na kojem trenutno radim vezan je za kreiranje nove društvene mreže namenjene gejmerima, čime će se promeniti gejmerska zajednica iz celog sveta.

Na kojim sve društvenim mrežama promovišeš svoj rad?

Moram priznati najviše na Instagramu, jer se tamo nalazi moja ciljna grupa, ali sam i korisnica Facebook-a i TikTok-a. Poželjno je da se nalazimo na više društvenih mreža, jer su one zaista dobar kanal za razvoj biznisa.

Ko spada u tvoju ciljnu grupu?

To su mala preduzeća kojima mogu da predstavim svoj rad i način na koji mogu da im pomognem. Instagram je nastao kao mreža koja je vizuelni tip, na kojem grafički dizajn najviše može da dođe do izražaja. Volela bih da dodam da sam predavač na obukama za grafički dizajn u školi Poslovna savršenost, poznatija kao Obuke i kursevi. Polaznici su uglavnom ljudi koji u ovu oblast ulaze bez prethodnog iskustva. Ono što uvek ističem jeste da je komunikacija ključ svega. Kao grafički dizajner morate čitati misli.  Potrebno je da čujete svog klijenta i njegove želje, te da se nađete na pola puta.

Sve društvene mreže su se sada okrenule kreiranju video sadržaja. Da li možeš da pronađeš vezu između svog poziva i video sadržaja?

Svakako. Video sadržaj privlači više pažnje. Ljudima je dinamičnije i interesantnije da uče iz video materijala, te ga i ja vrlo rado koristim u svrhe predstavljanja grafičkog dizajna.

Na koji način je potrebno da animiramo omladinu u pravcu da koristi društvene mreže u  svrhu usvajanja dobrih vrednosti, umesto da se vode lošim primerima koje upravo na društvenim mrežana nalaze?

Omladina treba da shvati da ne treba da se ugleda na sve što vidi na društvenim mrežama, po nekada to nije stvaran život. Treba da su srećni što im je u današnje vreme sve dostupno, i informacija i zabava i edukacija.

Da li imaš primere učenika koji su pohađali tvoju edukaciju, i zaista krenuli pozivom grafičkog dizajna?

Imam odlične primere. Kod mene dolazi omladina koja uglavnom nema uslova za studiranje, a dobiju znanje koje im je dovoljno da se zaposle u velikim i uspešnim kompanijama, što vrlo često iskoriste.

Dijana, hvala na razgovoru!
Instagram: https://www.instagram.com/dazzlingdiana.design/

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije



Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija