Vojvodjanski
 

Projekti

SVETLA I TAMNA STRANA DRUŠTVENIH MREŽA U DOBA PANDEMIJE - KORAK PO KORAK U DOBA PANDEMIJE VIRUSA KORONA

Vojvodjanski • Vlada Jovanović • 10. decembar 2021. • 9:30 •

SVETLA I TAMNA STRANA DRUŠTVENIH MREŽA U DOBA PANDEMIJE - KORAK PO KORAK U DOBA PANDEMIJE VIRUSA KORONA KORAK PO KORAK U DOBA PANDEMIJE VIRUSA KORONA

Poseban problem je što među onima koji plasiraju lažni sadržaj na društvene mreže ima mnogo lekara, što fatalno utiče na poverenje grašana u institucije, lečenje i vakcinaciju.

Specijalista medicinske psihologije Vladimir Jović sa Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu ukazuje na sistemske nedostatke, koji dodatno komplikuju upravljanje krizom izazvanom pandemijom virusa korona. “Vi suštinski pitate pitanje o poverenju u reč struke, u poverenje u reč institucija i to je jedno teško i složeno pitanje. Imam utisak da smo svi negde zakazali. Previše smo se usmerili ka tome da tražimo ko je tu u pravu, a ko nije. Ja mislim da bi trebalo da čujemo sve strane, pogotovo kad je struka u pitanju, a onda tek da izađemo sa tim informacijama pred javnost i narod, kako bi ljudi mogli da donesu što bolje odluke za svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih “, ističe Jović.

Specijalista medicinske psihologije Vladimir Jović uputio je i savet svim građanima kako da lakše podnesu pritisak u doba pandemije virusa korona.
“Budimo prvo iskreni i otvoreni. Na ovim prostorima pogotovu u populaciji muškaraca teško je pričati o sopstvenim psihičkim problemima, o onome što nas tišti, načinom na koji stres utiče. Savetujem sve da moramo da budemo otvoreni, iskreni, hrabri  i da smanjimo očekivanja, da nemamo previsoka očekivanja od sebe ,od drugih. Ambicije su tu svakako nešto što može da nas destabilizuje , tako da strpimo se, čekajmo, ne znamokoliko će ova pošast trajati , ali hodajmo korak po korak, iz dana u dan“, preporučuje Jović.

Projekat “Svetla i tamna strana drušvenih mreža u doba pandemije” sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Rebublike Srbije.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena