Vojvodjanski
 

Projekti

DANI MEDIJA 2022

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 25. novembar 2022. • 16:20 •

DANI MEDIJA 2022 Manifestacija DANI MEDIJA 2022

Projekat „Dani medija 2022“ je naučno stručni skup iz oblasti javnog informisanja, Primarna ciljna grupa bili su medijski radnici, a sekundarna svi koji se bave ili žele da se bave radom na društvenim mrežama i najšira javnost. Tema projekta je pravilno korišćenje društvenih mreža, a svrha projekta doprinos podizanju svesti o važnosti digitalne i medijske pismenosti u cilju prepoznavanja lažnih vesti i objava i kritičkog odnosa prema objavama na društvenim mrežama. Naučno stručni skup „Dani medija 2022“ je održan u vidu jedne dvodnevne konferencije.

Sociolozi smatraju da je veoma važno za budućnost novih naraštaja, ali i države i društva u celini, maksimalnu pažnju i napore uložiti u usmeravanje mladih, od najranijih dana, na pravilan odabir uzora. Mlade je potrebno naučiti pravilnom korišćenju društvenih mreža i internet servisa. Strategija za mlade predviđa čitav niz mera među kojima su i medijske kampanje koje će promovisati prave vrednosti i doprineti podizanju nivoa svesti javnosti o potrebi usmeravanja mladih na usvajanje pravih vrednosti.

Ideja projekta bila je promovisanje kritičkog pristupa objavama na internetu, ali i davanju doprinosa mogućnosti da i oni sami postanu uzor drugima. Značaj realizacije ovog stručnog skupa ogleda se u doprinosu povećanja nivoa svesti javnosti o potrebi usmeravanja mladih na usvajanje pravih vrednosti i pravilnog, bezbednog korišćenja interneta. Značaj projekta se ogleda u doprinosu povećanju medijske i digitalne pismenosti medijskih radnika i mladih korisnika društvenih mreža.

Lidija Arsenin, koordinator projekta

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije



Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija