Vojvodjanski
 

Projekti

ŽENE U IT - Snežana Bošković

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 29. decembar 2022. • 20:45 •

ŽENE U IT -  Snežana Bošković Sežana Bošković

Informaciono komunikacione tehnologije nezaustavljivo rastu i nova dostignuća u ovoj oblasti neophodno je svakodnevno pratiti. IT industrija uticala i na pojavu zanimanja koja ranije ili nisu postojala ili je opis posla bio potpuno različit. Savremen način poslovanja u firmama, a posebno u velikim kompanijama podrazumeva i postojanje sektora za ljudske resurse. Snežana Bošković radi kao menadžer za ljude i kulturu programerskoj firmi Antech konslating. O svom zanimanju govorila je na tribini „Mladi u IT“ koju je organizovao Centar za proaktivno poslovanje „Biznisnova“.

Odgovoran je i nimalo lak zadatak stvoriti atmosferu koja će baš svakom zaposlenom biti motivacija kako bi koristio, ali i dalje razvijao svoj potencijale i znanje. Snežana kaže da je potrebno upoznati svakog pojedinca u firmi, a potom konkretne aktivnosti i metode prilagoditi ličnosti, individualnim željama i potrebama.

Preteča sektora za ljudske resurse su kadrovske službe koje je imala svaka firma. Međutim, način rada se umnogome razlikuje, jer su kadrovske službe uglavnom bile zadužene za zapošljavanje i obavljanje administrativnih poslova. Sa druge strane, sektor ljudskih resursa predstavlja sponu između zaposlenih i menadžmenta, jer traže najbolje načine da zahtevi menadžmenta budu sprovedeni, a da se ujedno radi na motivaciji i zadovoljstvu zaposlenih. Snežana potvrđuje da je u IT industriji formalno obrazovanje važno, ali ne presudno.

Cilj sektora za ljudske resurse nije samo uspešno obavljen posao, već i zadovoljan radnik, kaže Snežana Bošković. U IT firmama se, možda više nego bilo gde drugo, shvata značaj radnika koji su motivisani i spremni da napreduju. U tom smislu dobra plata nije jedini pokretač, već i celokupna atmosfera u firmi i podsticajno okruženje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije



Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija