Vojvodjanski

Sport

Održava se drugi dvodnevni “Kup tolerancije” u Kikindi, u gostima najbolja makedonska ekipa

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 12. jun 2021. •

Održava se drugi dvodnevni “Kup tolerancije” u Kikindi, u gostima najbolja makedonska ekipa

Kikinda je danas domaćin „Drugom kupu tolerancije“ koji je okupio šest ekipa. Kup traje dva dana a organizuje ga Odbojkaški savez Severnobanatskog okruga, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i podršku grada Kikinda.

Nakon prošlogodišnjeg izostanka organizacije Kupa tolerancije, sada se u Kikindu ponovo vratio ovaj važan sportski događaj koji okuplja odbojkaške seniorke iz zemalja bivše Jugoslavije. Učestvuje ukupno šest ekipa, sa ciljem unapređenja ženske odbojke i uvažavanje među narodima bivše Jugoslavije. Kroz sport to ide veoma lako.

Pa kao i sam naziv skupa „Kup tolerancije“ cilj je da se odbojkašice druže, da promovišemo ženski sport. Međunarodnog je karaktera, tu su dve ekipe iz inostranstva, jedna iz Makedonije iz Skoplja, a druga iz BIH iz Zvornika. Tu je i domaća ekipe „Kikinda 0230“, gosti iz Rume, Kleka i „Mladi radnik“ iz Požarevca, ističeMilorad Šibul, predsednik Odbojkaškog saveza Severnobanatskog okruga.

Makedonke su svakako nakon veoma uspešne sezone donele u Kikindu vedro raspoloženje.

Pre dve godine smo bile prvi put na ovom turniru. Super smo prošle. Održavanje ovakvih turnira je vrlo bitno zbog druženja, zbog sticanja iskustva, i za trenere i za igrače, gde se stiču iskustva, gde se stiču prijateljstva, to je u ovom trenutku najbitnije. Kako je ovo trunir koji se održava nakon završetka sezone koja je bila teška za sve takmičare ne očekujem neki poseban rezultat ali stvarno poštujem i volim ovakve turnire. Nije nam važna pobeda, došli smo da uživamo, ovo nam dođe kao relax turnir, jer evo da se pohvalim, ove godine smo u Makedoniji uzele sve turnire koji su mogli da se uzmu, kaže Emilija Terzievska, trener OK „Janta Forca Volley“ iz Skoplja.

Terzievska kaže da u Makedoniji ženska odbojka počinje sve više da se ceni.

– Mi smo sad počeli neku ozbiljniju priču gde se više pažnje sada posvećuje ženskoj odbojci a do sad je bilo samo muška, muška, muška. Nadam se da smo na dobrom putu, dodaje Terzievska.

Svaki sportski susret je važan, a posebno smo ponosni kada u grad dođu ekipe iz inostranstva kojima možemo da pokažemo kapacitete grada i razvijamo dalju saradnju.

Cilj je da približimo odbojku na teritoriji EX YU, nažalost epidemiološka situacija je takva da i ove godine nismo okupili broj ekipa koji smo želeli. Nadam se da će dogodine biti bolje i da će biti više ekipa iz stare Jugoslavije, navodi Dragan Pecarski, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

S popravljanjem epidemiološke situacije nadamo se da bi uskoro publika mogla da ispuni dvorane. Za sada je taj broj ograničen na dvadesetoro na jednoj navijačkoj strani i isto toliko na drugoj.

– Mislim da epidemiološka situacija kako sada stoji, da će se publika polakao vraćati u dvorane, ograničen je broj publike još uvek, danas ćemo pustiti taj ograničen broj publike ali zbog situacije kakva je još ne možemo puniti dvorane, jasan je Pecarski.

Kup tolerancije traje i sutra kada će biti poznato koja će od šest ekipa poneti titulu naSjbolje.

Preporučujemo još …


Milošev opravdao poverenje!

Sport

RTV Pančevo

Turnir u basketu 3X3 u Novom Sadu

Sport

Novosadska TV

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

TV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija